image_pdfimage_print

Aquesta semblança tan sentida i merescuda és en memòria de Josep Maria Vaqué i Vidal (Barcelona, 1952-2022). Veí del barri de Sants i molt arrelat a Terra, ha estat un músic professional i professor de guitarra al Conservatori Superior de Música de Barcelona, mestre de secundària, polític i activista al llarg de la seva vida. Des de diferents vessants i les múltiples activitats en què estava vinculat, se’l recorda i molt pel seu interès a contribuir a canviar la societat i molt marcat per la voluntat i defensa del País i de la Llengua, com a eixos principals, i per la cultura catalana en general.

El seu coneixement i experiència de primera mà i la seva constància i tenacitat l’han fet un ferm defensor dels drets socials, culturals i polítics del poble català. Relacionat amb el gran i actiu teixit associatiu i moviments veïnals, ha format part de múltiples entitats tal com recorden els companys de Sants3Ràdio en aquest article.

Conegut per la seva participació ciutadana i tasca com a conseller del Districte de Sants-Montjuïc en diverses legislatures a la dècada dels noranta, primer per Esquerra Republicana de Catalunya i posteriorment pel Partit dels Socialistes de Catalunya. També ha estat militant i activista en formacions com Estat Català i Solidaritat Catalana per la Independència (SI), partit del qual fou coordinador de la territorial de Sants-Montjuïc. Recordem la seva tossuderia i persistència en voler canviar el món i en el seu temor pel futur del Català.

Publicitat
Publicitat

Recordem aquesta entrevista que va respondre a la territorial de Sants-Montjuïc de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) que és tota una declaració d’intencions (11-07-2013): http://smxi.cat/jo-josep-m-vaque-tambesocindependentista/

Gran lluitador fidel fins al final, et donem les gràcies i esperem que la terra et sigui lleu, company, i fins sempre.