La força de la veritat

image_pdfimage_print

Llegim que el dimoni és el pare de la mentida. La mentida ens fa esclaus, la veritat ens fa lliures.

Si el cel va carregat de núvols, sentirem polítics dient que fa sol. I esclavitzen despistats, o fans miserables o gent d’ànima cega. El 19G volien demostrar que “El procés s’ha acabat”… ha sortit el sol. Potser ho veuen, o ho senten de traïdors. Malèfics.

Satyagraha, neologisme inventat per Gandhi per expressar la “força de la veritat”. Va inspirar Luther King, i moltíssima gent. Aquí ens referim a la lluita no-violenta.

Publicitat

Gandhi es referia a moltes coses més. La força de la veritat, la insistència en la veritat. La lluita, la resistència i desobediència civil. Home d’esperit, assenyalava conductes que anirien més enllà de les guerres, de la mort de milions de persones, mortaldat, carnisseria, crims, destrosses, genocidis…

La humanitat progressa? Ja hi ha qui té potencial per matar milions sense fer gaire sang. “Només prémer un botó, més net”. Aquests només evolucionen esclaus d’un “poder” que els fa més impotents pel que fa al progrés i la cerca de sentit i veritat.

Com lligar “procés” i “progrés”.