El MxI anima el poble català a participar en l’acte de protesta del 19 de gener

image_pdfimage_print

Comunicat MxI sobre la reunió francoespanyola del dia 19

Davant la reunió que el president de la República francesa i el president del govern espanyol tenen previst celebrar el proper dia 19 a Barcelona

FEM EVIDENT

Publicitat
Publicitat

Que aquesta reunió/provocació no és altra cosa que una altra humiliació més cap a Catalunya, des que l’any 1659 va ser esquarterada en l’ignominiós Tractat dels Pirineus, quan Felip IV de Castella, per finalitzar la guerra dels 30 anys, sense tenir-hi cap dret i d’amagat de les Corts catalanes i dels afectats, va cedir el comptat de Rosselló i part de la Cerdanya a Lluís XIV de França.

Que pretén perpetuar la submissió de Catalunya als estats francès i espanyol normalitzant l’establiment d’unes sobiranies il•legítimes sobre Catalunya i el seu poble amb la humiliació i la provocació pública.

Que englobada en el marc de la cooperació europea, l’organització d’aquesta cimera intergovernamental a Barcelona es vol presentar a l’Estat espanyol, amb la col•laboració de l’Estat francès, com un estat de dret i democràtic, quan desafiant totes les normes democràtiques internacionals, persegueix implacablement l’independentisme català, sense tenir en compte l’aspiració d’aquest vella nació europea per poder decidir democràticament el seu futur polític, exercint et dret d’autodeterminació, reconegut en la Carta de les Nacions Unides.

Que la voluntat del govern espanyol no és tant la pretensió de certificar la fi del procés d’independència, sinó fer-ho creure a la comunitat internacional. Fent veure, amb la complicitat d’alguna força “independentista” que està en vies de negociació. Obviant que el conflicte polític continua, així com la repressió pel referèndum de l’1-O, amb exiliats, sotmetent a judici centenars de persones i més de 4.000 afectats.

Els impulsors del Moviment per la Independència (http://www.mxi.cat/)

MANIFESTEM

  1. La nostra indignació per l’actitut prepotent del president del govern espanyol i el silenci del nostre Govern.
  2. Que seguim treballant per fer efectiva la declaració d’independència proclamada el 27 d’octubre del 2017.

Per això ens adherim a la mobilització de protesta que es farà davant del lloc on s’organitzarà la conferència intergovernamental i fem una

CRIDA

a tota la gent del poble català animant-la a participar en l’acte de protesta, i fer constar el seu rebuig i indignació per aquesta provocació maldestra i malintencionada.