Urna utilitzada durant el referèndum d'autodeterminació del Primer d'octubre del 2017
Urna utilitzada durant el referèndum d'autodeterminació del Primer d'octubre del 2017
image_pdfimage_print

Aquest primer d’octubre farà 5 anys de l’exercici polític i del dret a l’autodeterminació més important de la història de Catalunya: el referèndum d’independència del nostre país. Des de la societat civil s’estan organitzant diverses activitats i actes reivindicatius d’aquella fita.

L’Assemblea Nacional Catalana prepara diversos actes propis i en col·laboració amb altres entitats per tal de celebrar aquesta efemèride. Al matí, l’entitat crida les assemblees territorials a organitzar tants actes com tinguin previstos per recordar aquella data, per després desplaçar-se a Barcelona i participar en una acció commemorativa i reivindicativa a la plaça de Sant Jaume, a les 15:30 h. Allà s’aixecarà un mur d’urnes per visibilitzar l’allunyament de les nostres institucions respecte al resultat del Referèndum d’Autodeterminació del Primer d’Octubre de 2017. Entre les accions de l’1 d’Octubre, s’ha organitzat també una concentració el mateix dia a les 16h de la tarda a la plaça Luxemburg de Brussel·les per denunciar la repressió internacionalment.

A les 5 de la tarda hi ha convocada a l’Arc de Triomf de Barcelona una concentració unitària amb el suport del Consell de la República, l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència, la Cambra de Comerç de Barcelona i la Intersindical-CSC. L’acte serà inaugurat per l’expresidenta del Parlament de Catalunya i expresidenta de l’Assemblea, Carme Forcadell; un acte que vol mostrar que l’independentisme conforma un front unit, comú i transversal en els moments necessaris.

Publicitat
Publicitat

Actes de commemoració del 3 d’octubre

De cara el 3 d’octubre també s’estan organitzant diversos actes reivindicatius del que va ser l’aturada de país que va tenir lloc dos dies després del referèndum d’autodeterminació. La Plataforma 3 d’octubre (P3O) té prevista el diumenge 2 d’octubre a dos quarts de dotze del matí una concentració de representants de les entitats que formen la plataforma davant de la Jefatura Superior de Policía de Barcelona per a la realització d’una foto denúncia.

El dia 3 d’octubre, a les cinc de la tarda, la plataforma organitza la jornada de debat “Anem-hi? Perspectives de futur. 5è aniversari de la vaga general del 3 d’octubre de 2017”Tindrà lloc a la sala d’actes de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona i intervindran els sindicats que van convocar la vaga general del 3 d’octubre.