image_pdfimage_print

La Generalitat de Catalunya i el Govern d’Andorra crearan un grup de treball permanent per buscar punts de col·laboració i compartir bones pràctiques en matèria de finances i hisenda pública. L’objectiu d’aquest grup és intercanviar experiències i sumar sinèrgies en els àmbits fiscal, tributari i de política financera, així com aprofundir en mètodes de treball i de funcionament de les agències tributàries enteses com a model d’administració moderna, eficaç, eficient i orientada al servei dels ciutadans i de les mateixes administracions.

La creació d’aquest grup s’ha acordat en el marc de la reunió que han celebrat aquest divendres el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, i el ministre de Finances i portaveu de l’executiu andorrà, Eric Jover. En aquesta reunió, els dos governs també han acordat analitzar la possibilitat de comercialitzar Loteries de Catalunya a Andorra, i vies de col·laboració en matèria d’inspecció del joc.

A banda d’aquestes qüestions, el conseller d’Economia i el ministre de Finances també han analitzat i intercanviat visions sobre el context econòmic, l’impacte en les finances públiques que tindrà l’increment dels tipus d’interès, sobre endeutament públic i sobre mesures governamentals per lluitar contra la inflació. A més de Giró i Jover, també han participat en la reunió d’avui el secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, i el director del CRAJ, Xavier Bardina, i la secretària d’Hisenda de la Generalitat, Marta Espasa.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat