image_pdfimage_print

Aquest 14 d’abril, en el 91è aniversari de la proclamació de la República Catalana per part del president Francesc Macià, s’ha estrenat el nou web de la fundació Reeixida www.reeixida.cat que visibilitza la feina d’aquests darrers dinou anys de l’entitat.

Història i protagonistes

La pàgina web conté la història de l’independentisme des de l’any 1870 amb Josep Narcís Roca i Farreras i la seva primera proposta política, obertament independentista, fins a arribar el 10 de juliol de 2010 quan molts dels mitjans de comunicació i tertulians habituals afirmen que va començar tot. D’aquesta manera veureu com es va teixint la lluita independentista durant aquests 140 anys, i com els estats espanyol i francès responen a les demandes d’independència del poble català.

En el web s’hi poden trobar també les biografies d’homes i dones que han lluitat i defensat els ideals de llibertat de Catalunya.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Els projectes de la fundació

Agafant el relleu del bagatge independentista, desglossat en aquest web, la fundació Reeixida ha continuat treballant per la llengua, la cultura i la memòria nacional, des de 2003. Més enllà dels projectes desenvolupats tots aquests anys, cal destacar els que han tingut un gran ressò com la presentació i el redisseny de la Bandera Negra presentada al Museu d’Història de Catalunya, les noves edicions del Mapa Ballester dels Països Catalans i de l’Aixafem el feixisme, l’organització de les Comissions per commemorar el centenari de l’estelada, la creació del Front Nacional de Catalunya o Nosaltres Sols, entre altres vint-i-quatre projectes més.

Ben aviat n’iniciaran un de nou al Museu de l’Exili de la Jonquera i al Museu d’Història de Catalunya, a Barcelona, basant-se en les rutes d’evasió d’aliats de la Segona Guerra Mundial organitzada per militants independentistes i que han anomenat  “Les rutes de la Llibertat“.

També començaran a donar forma pública al Museu de l’Independentisme, a través de l’Arxiu de la Memòria Nacional, per marcar les arrels i la memòria nacional.