Per un moviment unitari mundial per: “Fora les tropes de Putin d’Ucraïna”

image_pdfimage_print

La invasió d’Ucraïna per Rússia ha de ser denunciada des de totes les organitzacions que es reclamin de l’esquerra i del moviment obrer i popular. No hi ha cap excusa que pugui justificar la massacre i destrucció que està perpetrant Putin amb aquesta guerra. Donem suport a les mobilitzacions arreu del món per Fora les tropes invasores de Putin. Donem suport a la resistència ucraïnesa perquè derroti la invasió. Defensem el seu dret a defensar-se i el dret a l’autodeterminació del poble ucraïnès.

Fem aquesta denúncia de l’agressió russa des d’una posició de rebuig a tota ingerència de l’imperialisme nord-americà i europeu a Ucraïna. Des d’una posició independent dels seus governs, denunciant la seva força militar: l’OTAN. Nosaltres, que vam estar, per exemple, en la lluita per derrotar la invasió de l’Iraq pels Estats Units i vam defensar el dret del poble iraquià a repel·lir l’agressió, avui aixequem la veu contra una altra invasió igual d’infame. Aleshores, ho vam fer sense avalar la política de Sadam Hussein. Com aleshores, el nostre suport a la resistència del poble ucraïnès no té a veure amb donar suport polític ni generar confiança en el govern capitalista de Zelensky.

Així doncs, proposem impulsar un moviment ampli d’unitat d’acció per aquests punts, oberts a sumar-ne altres (ruptura de relacions diplomàtiques amb Rússia, llibertat als presos per repudiar la guerra a Rússia), per coordinar un pla d’accions en l’àmbit internacional. Per això, ens adrecem a les organitzacions sindicals i del moviment obrer i popular, a les organitzacions d’esquerra per posar-nos en contacte i signar una declaració comuna i plans d’accions coordinades.

Publicitat
Publicitat