image_pdfimage_print

Davant del pacte fet públic ahir per quatre grups parlamentaris amb una proposta per modificar l’actual Llei de Política Lingüística, Òmnium Cultural manifesta:

1. El català és la llengua vehicular a l’escola en el sistema educatiu de Catalunya. Per a Òmnium, la prioritat és protegir i garantir el model d’escola catalana, un model que genera amplis consensos.

2. El consens de país en l’àmbit educatiu és fonamental i no pot forjar-se només en l’àmbit dels partits polítics, sinó que cal fer-ho també en l’àmbit civil i de la comunitat educativa aprofitant espais transversals com Somescola.

Publicitat
Publicitat

3. És per això que des d’Òmnium Cultural demanem que qualsevol acord en relació amb la llengua es consensuï en el marc del Pacte Nacional per la Llengua. En paral·lel, Òmnium Cultural continuarà defensant als tribunals, quan calgui, el model d’escola catalana que té el català com a llengua vertebradora.

4. El Departament d’Educació ha de garantir que tots els centres tinguin directrius normatives clares per blindar el model d’escola catalana, i els recursos perquè es garanteixin els seus projectes lingüístics.

5. D’acord amb la realitat sociolingüística de cada entorn, l’escola ha d’estar oberta a conèixer i reconèixer totes les llengües i cultures de la comunitat educativa.