image_pdfimage_print

En el marc de la conferència feta aquesta setmana pel M.H. President Pere Aragonès, sota el títol “Avancem”, després d’un any de les eleccions forçades per l’Estat espanyol arran de la inhabilitació del M.H. President Quim Torra i on es va obtenir una majoria parlamentària independentista, el Comitè Demòcrata Nacional, reunit el 15 de febrer, va fer aquestes consideracions en el següent comunicat:

  1. Emprar el relat de la “Catalunya sencera” i reclamar una mobilització ciutadana és contradictori amb l’acció de prohibir manifestacions com la de Meridiana Resisteix o personar-se contra represaliats que lluiten per l’alliberament nacional del país, entre altres.
  2. Un full de ruta com el presentat ahir, que aspira als màxims recursos, un autogovern ple i del dret a decidir, és situar el país deu anys enrere.
  3. El fracàs de l’estratègia de diàleg és un fet objectiu: els indults no són la seva conseqüència, són només una gràcia condicionada a la no reincidència.
  4. L’exili ha produït l’únic èxit objectivable fins ara. És un error greu condicionar el procés d’alliberament nacional a uns indults dels exiliats. Cal respectar la posició de l’exili de no acollir-se a un procés d’aquest tipus.
  5. Compartim que la unitat és imprescindible, per això cal situar el Primer d’Octubre com el comú denominador de l’inici cap a la Independència, de partits i entitats. Només una resolució del Parlament de Catalunya pot anul·lar el mandat parlamentari del 27 de setembre de 2017.
  6. Reclamem complir amb l’acord de legislatura i situar la conferència del M.H. President Aragonès “Avancem” en una estratègia personal, de part, i no de l’independentisme sencer. Si aquesta proposta del M.H. President Aragonès substitueix l’acord de legislatura, Demòcrates deixarà de donar suport al Govern. En aquest sentit, la formació demòcrata li ho traslladarà al M.H. President Aragonès en la ronda de contactes que iniciarà aviat.