El Consell per la República demana unitat per mantenir la sobirania del Parlament de Catalunya

image_pdfimage_print

L’Assemblea de Representants del Consell per la República ha emès un comunicat on mostren el seu suport al secretari tercer de la Mesa del Parlament, Pau Juvillà, i a la presidenta del Parlament, la Laura Borràs, davant una nova ingerència d’un organisme estatal. Aquest cop és la Junta Electoral Central que demana a la presidenta del Parlament que retiri l’acta de diputat a Juvillà per una sentència contra el diputat per no haver retirat els llaços grocs en campanya electoral, quan era regidor per la CUP a la Paeria de Lleida.

La Junta Electoral Central ha donat cinc dies a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, perquè li retiri l’acta de parlamentari després de ser condemnat a sis mesos d’inhabilitació pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Altrament, el Parlament va presentar un recurs al Tribunal Suprem on demanava mesures cautelars contra el dictamen de la JEC, tot i això, s’espera que ben aviat arribi la resposta del Tribunal Suprem en relació amb l’escó de Juvillà.

Avui dimarts es reuneix la mesa del Parlament per parlar d’aquesta qüestió, la trobada es durà a terme sense la presència del mateix Juvillà, el qual, segons fonts del seu partit, no es troba en condicions òptimes de salut.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

A continuació el comunicat de suport a la sobirania del Parlament de Catalunya que s’ha fet públic a data 31 de gener.

L’Assemblea de Representants i el Govern del Consell per la República es pronuncien conjuntament sobre una nova ingerència dels poders de l’Estat espanyol. Parlem, en aquest cas, del requeriment enviat per la Junta Electoral espanyola, un òrgan administratiu, a la presidenta del Parlament de Catalunya, la Molt Honorable senyora Laura Borràs, màxima autoritat de la cambra que representa la sobirania del poble de Catalunya. Amb el requeriment, la Junta Electoral exigeix a la presidenta que retiri l’acta de diputat i de secretari tercer de la mesa a l’Il·lustre senyor Pau Juvillà.

Volem manifestar el nostre suport a la presidenta del Parlament, al diputat Pau Juvillà i a la resta de diputats en la defensa dels seus drets com a representants escollits pel poble de Catalunya a les institucions.

També, requerim a tots els partits polítics, les entitats i la societat civil que actuïn amb la màxima unitat i determinació tot assumint i responent col·lectivament a aquest nou atac inadmissible a la sobirania del poble català i que es mantinguin ferms en la defensa dels valors del parlamentarisme, màxim exponent de la democràcia en un estat del segle XXI.

Un organisme administratiu mai no pot condicionar ni sostraure el dret de representació que el poble exerceix mitjançant el sufragi.

Finalment, demanem als diputats i a la presidenta del Parlament que defensin amb fets, i fins a les últimes conseqüències, la sobirania del Parlament i els drets dels diputats electes com a mostra de dignitat política i de rigor en la representació parlamentària. Si es dona el cas, demanem al poble que defensi els representants legítims de Catalunya.

Govern del Consell per la República

Assemblea de Representants