image_pdfimage_print

El passat dia 13 de novembre, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) va organitzar la 19a edició dels Premis Nacionals Joan Coromines a Alella. Aquesta edició s’hauria d’haver celebrat l’any 2020, però a causa de la Covid-19 es va haver de posposar.

L’acte, que es va celebrar a l’Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella amb l’assistència de gairebé 200 persones, va voler reconèixer persones i col·lectius que han destacat pel seu compromís en la normalització de la llengua, cultura i nació catalanes.

En aquesta edició, els premiats han estat la Llibreria Quera, pels més de cent anys al servei de l’excursionisme i la coneixença paisatgística del país; Diari de la Llengua, per la seva tasca de divulgació de les nombroses iniciatives que es fan al país relacionades amb la llengua; Núria Cadenes, en reconeixement al seu activisme pels drets i les llibertats dels Països Catalans; Cesk Freixas, pel seu compromís amb el país a través de la música i la reivindicació nacional; i Dàmaris Gelabert, en reconeixement al seu activisme en la promoció i divulgació de la música infantil al nostre país.

Publicitat
Publicitat

La col·laboració de les entitats alellenques va ser molt important, sobretot en l’emotiu homenatge a la poetessa Mercè Giralt. L’actuació del grup vocal juvenil Kirias i de la Polifònica Joia d’Alella van aportar la música a l’acte. Els parlaments de l’alcalde d’Alella, Marc Almendro, i del secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, van cloure la XIX edició dels Premis Nacionals Joan Coromines, conduïda pel periodista alellenc, Albert Manyà.