image_pdfimage_print

Les dades sobre atur d’octubre a Catalunya no són tan positives com semblen, segons el sindicat independentista, La Intersindical. Els grans titulars diuen que l’atur ha baixat en general al país, però si es mira una mica més enllà, en detall, a les comarques de Lleida, l’atur va pujar un 3,56%; a les de Girona un 1,99%, i a Tarragona va augmentar un 1,20%.

Per a la Intersindical, si observem les dades, és preocupant que encara hi hagi 40.472 treballadors i treballadores en ERTO, una situació que havia de ser temporal i que aviat per a moltes persones s’acostarà als dos anys amb les conseqüències futures que puguin comportar en cas que les 5.028 empreses afectades per ERTO no puguin reobrir després de tant de temps tancades. A Catalunya, per cert, es concentren el 21% dels treballadors amb ERTO de tot l’Estat espanyol, una xifra que és molt preocupant, donat el pes en l’economia que té l’empresa catalana.

Així mateix des de La Intersindical també destaquen amb preocupació que, novament, són les dones les que pateixen més l’atur, representant més d’un 57% del conjunt de la població aturada.

Publicitat
Publicitat

Per tot això, des de La Intersindical consideren, doncs, que celebrar el descens de l’atur després de mirar la lletra petita esdevé una manera d’amagar la realitat de la precarietat que moltes famílies pateixen. Així mateix consideren que fer comparatives interanuals amb el 2020 és un greu error estadístic, donat que l’any passat les dades de l’atur estaven clarament alterades per la pandèmia i per l’elevat nombre de persones que estaven en situació d’ERTO.