image_pdfimage_print

La Fundació Reeixida és una entitat fundada l’any 2004 que nasqué amb l’objectiu de divulgar la cultura catalana, tenint en compte tot el seu abast nacional, bo i normalitzant la relació entre els seus diferents territoris dividits en tres estats, quatre comunitats autònomes i un departament.

En aquest article volem donar ressò a dos projectes en marxa que duen a terme i que tenen com a objectiu la recuperació i difusió de la història dels Països Catalans, així com també contribuir a combatre fake news i tergiversacions que, amb la recerca i investigació com a mitjà, han estat silenciades o bé no es coneixen prou.

En primer lloc, la creació d’un recurs web que pretén ser l’enciclopèdia del nacionalisme català que porta el nom de Memòria Nacional, i com a punt de partida per tal que “d’aquesta manera aquesta informació podrà ser transmesa a diferents mitjans de comunicació de referència, per tal de que el ressò sigui molt més gran”, com la defineixen al seu web.

Publicitat

També anunciem la realització del documental “L’Escamot Pirinenc”, Regiment Pirinenc Núm. 1 de Catalunya,  unitat de voluntaris formada en iniciar-se la Guerra Civil i que depenia directament de la Generalitat. Aquest documental és dirigit per Felip Solé i realitzat per David Burillo. Una documental basat en fets històrics però amb una visió actual, que combina el drama de la guerra i la memòria històrica amb la recreació moderna gràcies a la passió́ per la muntanya; el nexe que uneix els onze recreadors del Grup d’Estudis de Muntanya Antiga (GEMA). Produït per Taller Vídeo, ha estat pre-estrenat aquest mateix divendres 5 de novembre en un acte que ha comptat amb l’homenatge a Joan Escudé, de 105 anys, l’últim membre de l’Escamot i amb una recreació d’uniformats acompanyats de les cançons del músic Ramon Redorta.