image_pdfimage_print

La Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra serà present enguany al Saló Nàutic de Barcelona de Fira de Barcelona que obre portes a partir de dimarts, 12 d’octubre fins el diumenge, 17 d’octubre, al Moll de la Fusta de Barcelona. Els Mossos d’Esquadra disposaran d’un estand al saló per presentar i explicar la tasca que desenvolupa la Unitat de Policia Marítima. Coincidint amb la jornada d’obertura el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i el director general de la Policia, Pere Ferrer visitaran l’estand on estarà exposada la seva darrera embarcació, la “Cap de Creus”, que és la primera de les tres embarcacions de monocasc rígid que ja està a punt per patrullar en aigües marítimes. Les altres dues s’incorporaran a la Policia Marítima abans que s’acabi l’any. L’adquisició de les tres naus ha suposat una inversió d’1,5 milions d’euros. Tindran les seves bases al port de Palamós, a Vilanova i la Geltrú i a l’Ametlla de Mar.

Aquestes embarcacions s’afegeixen a les dues ja existents que han estat oferint servei els darrers mesos: la “Neptú II” i la “Thalassa”. La primera és una embarcació de casc rígid, de 6,5 metres d’eslora i equipada com a element de propulsió de 2 motors de 200cv cadascun (400 CV). La segona és una patrullera semirígida cedida judicialment de 12 metres d’eslora i amb quatre motors de 300CV. Complementàriament, per tasques en aigües someres i aigües continentals, es disposa d’embarcacions menors, pneumàtiques, que han demostrat la seva versatilitat i utilitat en actuacions en recerques a les aigües continentals, inspeccions en zones riberenques/deltes i patrullatge en la línia més propera a la costa/port.

L’embarcació “Cap de Creus” que es presenta en el Saló Nàutic disposa d’una eslora total de 12,83 metres i un calat màxim inferior a 0,69 metres, cabinada (màxima visibilitat en totes les direccions des de l’interior) i amb propulsió amb motors fora borda de gasolina. Del casc destaca el seu disseny hidrodinàmic amb escalons que permet minimitzar el fregament directe amb l’aigua, configuració que facilita la navegació i redueix el consum de combustible.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Per altra banda, a la ciutat de Tarragona s’incorporen 12 agents nous de seguretat ciutadana i 90 agents a tota la Regió Policial Camp de Tarragona. A Manresa, 15 agents nous comencen a donar servei des d’avui a la ciutat i, en el conjunt de la Regió Central són un total de 77. La mitjana d’edat dels 693 nous efectius dels Mossos d’enguany és de 28’3 anys, un 39,16% tenen estudis universitaris i un 29’63% són dones (200).

Enguany també s’incorporaran al cos 400 vehicles nous, a banda dels 400 incorporats ja l’any passat, i s’inicia la licitació per a la contractació de nous vehicles i la nova uniformitat que serà una realitat els propers mesos.

A la resta de Catalunya, s’han incorporat 152 agents a la Regió Policial Metropolitana Barcelona, 75 a la Regió Policial Metropolitana Nord, 76 a la Regió Policial Metropolitana Sud, 134 a la Regió Policial Girona, 45 a la Regió Policial Terres de l’Ebre, 52 a la Regió Policial Ponent, 53 a la Regió Policial Pirineu Occidental, i 21 a l’Aeroport i Metro. En el cas de la regió policial de Girona, a més, s’hi sumen efectius provinents de la sala regional.

Després de molts anys sense convocatòries d’accés a la PG-ME, les darreres tres promocions han servit perquè des del 2019 es recuperin les pèrdues d’efectius arreu del territori. L’any 2018 hi havia adscrits als serveis centrals un total de 2.503 agents i enguany s’hi compatibilizen 2.641, que sumats als agents de les ABP i als agents dels serveis regionals, computen un total un total de 17.904 agents a la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra.