image_pdfimage_print

El Premi Llengua Nacional està dirigit a petites empreses d’arreu dels Països Catalans que mostrin un compromís ferm amb el català i que contribueixin a l’extensió de l’ús —i del bon ús— de la llengua. El ventall de candidats que poden optar a aquest premi és molt ampli, hi poden participar tota mena de petites empreses, com comerços, mitjans de comunicació, editorials, restaurants, artesans, centres culturals, marxandatge, cooperatives, etc. L’única condició és destacar en la protecció del català i tenir com a màxim deu treballadors. Els guanyadors de les anteriors edicions van ser: Zombi Paella, d’Alacant (creador de jocs en català); el Celler Rendé Masdéu, de l’Espluga de Francolí, i Via Empresa (diari digital). El premi consisteix en 2.000 € i es lliurarà el dia 18 de novembre del 2021, a les set del vespre, a l’auditori del Centre Sant Pere, de Barcelona.

La mecànica per participar-hi és molt senzilla: entre el 20 de setembre i el 31 d’octubre del 2021 podeu presentar la vostra candidatura emplenant el formulari que trobareu disponible a la nostra pàgina web: www.llenguanacional.cat/premi.

Un jurat format per personalitats reconegudes en el món de la llengua valorarà els candidats i en decidirà el guanyador. Alguns dels aspectes que es tindran en compte a l’hora de triar el candidat guanyador són: la política comunicativa interna i externa, l’ús de les noves tecnologies en català, la qualitat lingüística en la publicitat i a les xarxes socials, haver-se obert camí en català en un àmbit sectorial on no és gaire present, la tradició i arrelament dins la comunitat, etc.

Publicitat
Publicitat