image_pdfimage_print

Les Assemblees Exteriors de l’Assemblea Nacional Catalana organitzen una nova edició de la #CatalanWeek, que tradicionalment s’organitza en el context dels actes de la Diada de l’11 de setembre; però aquest any la iniciativa se centrarà en el 4t aniversari del referèndum d’independència de Catalunya, la victòria més gran del moviment independentista català fins avui.

Organitzada per primera vegada el 2016, la #CatalanWeek té com a objectiu fomentar la causa independentista de Catalunya a l’estranger i, degut al moment en què s’enfronta el país, també mobilitzar la diàspora catalana per denunciar i sensibilitzar sobre la repressió política espanyola i les vulneracions dels drets humans contra el poble de Catalunya.

En aquest sentit, les Assemblees Exteriors de l’Assemblea a països com Mèxic, Bèlgica, els Països Baixos, Luxemburg, els països bàltics, Alemanya, el País Basc i Madrid, així com l’àrea Internacional de l’Assemblea, organitzaran una dotzena d’esdeveniments del 5 al 14 d’octubre.

Publicitat
Publicitat

Les Assemblees Exteriors dels Països Baixos, el País Basc i Mèxic seran les encarregades d’endegar aquesta edició, i el primer esdeveniment tindrà lloc a Països Baixos, centrat en les llengües minoritàries i el seu paper a Europa, la directora de cine Isona Passola, el periodista Michel Neumuller, i el professor de lingüistica Cor van der Meer. L’ANC Euskal Herria co-organitzarà, juntament amb “Som-hi” –una organització de cultura catalana al País Basc– una presentació presencial del llibre “Història del moviment independentista català” amb l’autor i excoordinador d’ANC Euskal Herria, Fermí Rubiralta. Finalment, l’ANC Mèxic organitzarà un acte en línia sobre els reptes actuals del moviment independentista català, amb representants de partits polítics i entitats catalanes i un acadèmic mexicà expert en relacions internacionals i la Unió Europea.

L’endemà, el 6 d’octubre, l’ANC a Alemanya organitza una videoconferència sobre qüestions internacionals i legals en el cas català, amb el jurista especialitzat en drets humans Nico Krisch, seguida del debat públic “Fake news i desinformació contra la dissidència política a la UE”, organitzat pel Comitè Internacional de l’Assemblea en el marc de la Conferència sobre el futur d’Europa de la Comissió Europea, amb el doctor en drets humans i periodista internacional Raphael Tsavkko Garcia i el sociolingüista i activista polític català Miquel Strubell.

El 7 d’octubre serà el torn de l’ANC als Estats Bàltics, que organitzarà un debat amb motiu del 30è aniversari de la independència dels Bàltics, amb l’exdiputat estonià i ex-líder del Partit Lliure Estonià, Artur Talvik; el periodista i escriptor letó i participant actiu a la Via Catalana 2013, Otto Ozols; i Tomas Kavaliauskas, professor associat de la Universitat de Kaunas (Lituània) especialitzat en minories nacionals.

El mateix dia, ANC Euskal Herria organitzarà un altre acte sobre la situació actual del moviment independentista català i els seus reptes actuals, amb l’exdiputat al Parlament de Catalunya i activista Albano Dante Fachin; mentre que l’ANC Madrid organitzarà una conferència contra l’experimentació i el maltractament animal.

El 8 d’octubre, ANC Madrid celebrarà un altre acte, aquesta vegada sobre els intents de repressió de les autoritats espanyoles contra els moviments d’autodeterminació de la península, incloent la il·legalització de partits polítics i el bloqueig de la creació d’organitzacions sense ànim de lucre, com Izquierda Castellana i la Fundació Doris Benegas.

El 9 d’octubre, ANC Mèxic organitzarà un segon acte, centrat en el Debat Constituent, una plataforma que impulsa el debat sobre la independència catalana i el futur estat català promovent un paper actiu de la societat civil, amb una de les seves impulsores, Gabriela Serra.

La setmana següent hi haurà dos esdeveniments més. El primer, dilluns dia 11, sobre l’imacte del cas català en els drets fonamentals de tots els europeus, organitzada per ANC Luxemburg, amb la participació del representant del partit d’esquerres DeÍ Lenk, David Wagner, la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, i altres ponents pendents de confirmar. Finalment, l’ANC Brussel·les tancarà la Catalan Week el dia 14, amb la conferència en línia “Repressió contra el moviment de base català: el cas de l’operació Judes contra activistes pacífics”, amb la participació d’activistes i advocats perseguits.

Part fonamental de l’estructura organitzativa de l’Assemblea Nacional Catalana, les Assemblees Exteriors de l’Assemblea treballen des de la base com a diàspora catalana organitzada, contactant amb organitzacions locals, ONG i representants polítics de tot el món per informar sobre la situació política a Catalunya i la seva lluita per la independència. Les Assembles Exteriors animen a qualsevol persona interessada a contribuir i treballar a favor de la causa independentista catalana des de l’estranger a posar-se en contacte amb elles, conèixer-ne més o participar en aquests o altres esdeveniments.