image_pdfimage_print

Aquest diumenge s’han convocat oficialment les eleccions a l’Assemblea de Representants, que se celebraran els dies 29, 30 i 31 d’octubre, un cop publicat el decret electoral al Butlletí Oficial del Consell per la República (BOCR).

A partir d’aquest dilluns passat, ja es pot ser candidat a través del web o de l’app del Consell dins de “l’espai ciutadà”. Hi ha temps fins al 4 d’octubre per presentar la candidatura. Les candidatures són unipersonals, no hi ha llistes ni s’hi presenten partits o entitats sinó les persones a títol individual.

Hi haurà dues urnes: una pels càrrecs electes i l’altra per la ciutadania. Els càrrecs electes seran elegits un total de 40 en una única circumscripció. Les candidatures de ciutadans s’escullen repartides territorialment i proporcional en 26 circumscripcions i seran un total de 81. Així, doncs, l’Assemblea de Representants estarà formada per 121 escons.

Publicitat
Publicitat

Els candidats aprovats definitivament per la Sindicatura Electoral tindran un espai al web del Consell per exposar la seva candidatura i 12 dies per fer campanya electoral.

Tota la informació sobre el procés electoral de l’Assemblea de Representants amb el calendari, els terminis, sobre les candidatures i les circumscripcions es pot trobar al web del Consell per la República