image_pdfimage_print

Aquest diumenge s’han convocat oficialment les eleccions a l’Assemblea de Representants, que se celebraran els dies 29, 30 i 31 d’octubre, un cop publicat el decret electoral al Butlletí Oficial del Consell per la República (BOCR).

A partir d’aquest dilluns passat, ja es pot ser candidat a través del web o de l’app del Consell dins de “l’espai ciutadà”. Hi ha temps fins al 4 d’octubre per presentar la candidatura. Les candidatures són unipersonals, no hi ha llistes ni s’hi presenten partits o entitats sinó les persones a títol individual.

Hi haurà dues urnes: una pels càrrecs electes i l’altra per la ciutadania. Els càrrecs electes seran elegits un total de 40 en una única circumscripció. Les candidatures de ciutadans s’escullen repartides territorialment i proporcional en 26 circumscripcions i seran un total de 81. Així, doncs, l’Assemblea de Representants estarà formada per 121 escons.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Els candidats aprovats definitivament per la Sindicatura Electoral tindran un espai al web del Consell per exposar la seva candidatura i 12 dies per fer campanya electoral.

Tota la informació sobre el procés electoral de l’Assemblea de Representants amb el calendari, els terminis, sobre les candidatures i les circumscripcions es pot trobar al web del Consell per la República