Nou impuls en el moviment independentista de base

Quan el novembre de 2019, el moviment social de base transversalment independentista, Primàries Catalunya, va decidir no assimilar-se dins la convergència de les diverses famílies polítiques que s’unien per tal de donar suport a l’eina simbòlica no funcional a l’exili, anomenada Consell per la República, no tothom els va prestar prou atenció com a actors sociopolítics d’avantguarda.

En aquell moment d’unió de forces, aquells que abanderàvem la llibertat dels nostres electors vers les dinàmiques dels partits i executives tradicionals, ens vam sentir joiosos de poder avançar sense el repic de tambors de Waterloo.

De fet, el temps ens ha donat la raó i aquesta setmana s’ha evidenciat i executat el desmembrament d’allò que ja no s’aguanta per enlloc. És el problema de sempre en la política catalana, que consisteix en les falses “unitats” i les crides a la suma, sota un mateix estendard i un lideratge únic piramidal.

Publicitat

Clara Ponsatí ha dit prou, perquè el 1r d’octubre ja fa quatre anys que va ser referendat i la independència de Catalunya va ser encarregada per la sobirania popular als representants polítics, que l’han de treure del suspens i posar-la en marxa immediatament.

A més, l’excusa o realitat dels ostatges polítics, que ha estat un motiu (discutible) de posar tot el vaixell partidista en port segur a l’espera de vents favorables, ja no la tenim.

Així doncs ha estat el moment de demanar definitivament les responsabilitats que la “supèrflua venda d’il·lusions” i promeses que comprometen el futur dels líders honestos.

I aquí rau la dimissió esmentada…

En un afartament per manca de rumb, en un vaixell que està essent foradat a port mateix pels capitans de la nau, per ordres d’aquells que n’han encarregat l’enfonsament, a canvi d’illes de repòs pagat en oblit i retirada d’escena.

Val a dir que les persones i moviments que volem seguir lluitant continuem al vaixell, en embarcacions enfortides i amb nou vent, que comandades per lideratges horitzontals, transversals i independents, emprenem l’impuls que ens toca per responsabilitat liderar.

Mai més serem tan il·lusos com per posar-nos a remolc d’un partit, societat anònima massiva. Perquè sempre trobaran un venut que trairà a tota la tripulació i per tant és millor diversificar les forces. Tal com Primàries Catalunya ha estat i continuarà treballant, amb les eines de les llistes obertes i el voluntariat compromès en l’aplicació immediata del mandat del 1r d’octubre de 2017.

Perquè les oportunitats polítiques, no són casualitats. Són producte de la llibertat dels que estimen la democràcia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here