image_pdfimage_print

Aquest estiu el Consell per la República està fent xarxa i ha avançat per tot el territori dels Països Catalans. Si bé fa uns mesos es va inaugurar la Delegació de la Catalunya del Nord, el passat dia 1 el Palau dels Reis de Mallorca, de Perpinyà, va acollir la presentació de la Delegació Balear del Consell per la República Catalana. Només uns dies després, s’ha emès un comunicat pel qual existeix un grup impulsor de la que podria ser la Delegació al País Valencià.

Les delegacions oficials presidides pel president Carles Puigdemont i el vicepresident Antoni Comín, i alguns dels consellers, han evidenciat la sintonia i voluntat de treballar conjuntament per al que ens uneix, i per al que tothom hauria de lluitar. El nombre d’inscrits al Consell va creixent arreu del territori i un factor que hi ha ajudat també és la situació en què es troba la llengua catalana i la necessitat de fer pinya davant dels abusos, incompliments, repressió i menysteniment de la cultura catalana en general.

El desplegament de l’ens pretén ser el punt de llança i pal de paller de la República catalana, particularment les delegacions del govern català a l’estranger són un gran repte que esperem que agafi embranzida de cara a la difusió de la situació catalana i una contribució al coneixement, compromís, atemptat que permeti guanyar adeptes i sumar suports arreu i de tota mena d’agents culturals, civils i polítics.

Publicitat
Publicitat

La Carta de Compromís signada en aquestes delegacions locals significa la culminació en el procés de creació de les delegacions que ha de permetre assolir la nació sencera, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. A ampliar la base, s’és dit.