image_pdfimage_print

El Parlament ha aprovat aquest dijous una moció del grup parlamentari d’Esquerra Republicana que reclama a l’Estat garantir la cogestió efectiva des de Catalunya sobre dels fons Next Generation de la Unió Europea. En aquests punts, hi han donat suport els diputats i les diputades republicans, i també els de Junts, la CUP i els comuns.

En aquest sentit, els republicans han arrencat el suport de la cambra per què sigui la Generalitat qui gestioni les convocatòries com a mínim en els àmbits de competències exclusives i que defineixi els elements fonamentals de cada convocatòria, entre d’altres.

La moció dels republicans, que aborda molts àmbits sobre polítiques actives d’ocupació, també reclama al govern espanyol prorrogar els ERTOs fins més enllà de la data actual del 30 de setembre, prorrogar la prestació extraordinària per les persones fixes discontínues, i complementar amb una prestació extraordinària les persones treballadores que hagin acumulat més de 180 dies en situació d’atur des del març de l’any passat.

Publicitat
Publicitat

També la derogació de la reforma laboral “que fa anys i panys que estem esperant”, ha afirmat el diputat republicà Jordi Albert. En clau laboral, a la Generalitat, els republicans també li han posat deures: entre d’altres, reforçar el paper d’inspecció de treball.

La moció dels republicans també inclou un punt que defensa combatre el dumping fiscal arreu. “La nostra política ha d’estar molt allunyada de les polítiques d’Ayuso, de Madrid, i de fer competència deslleial a partir de la fiscalitat recentralitzada; la competència ha de ser basant-se en la qualitat”, ha etzibat Albert especialment al PSC.

De fet, el diputat dels republicans ha agraït l’esforç de negociació a tots els grups parlamentaris i ha explicat que l’única esmena que no han negociat és la que han presentat els socialistes. “S’han limitat només a preocupar-se per Madrid, que no sortís al text, i apostar per l’harmonització fiscal que no afavoreix mai Catalunya”, els ha retret Albert.