image_pdfimage_print

Demòcrates de Catalunya amb la família Carrasco i Azemar i FUNDEM (la Fundació de Demòcrates) atorguen la Medalla Carrasco i Formiguera 2020 i 2021 al MHP Carles Puigdemont i a en Jordi Cuixart, president d’Òmnium.

La Medalla Manuel Carrasco i Formiguera reconeix el compromís amb l’humanisme, la democràcia i els valors republicans. Des de l’any 2016, ha estat atorgada a: Muriel Casals, a títol pòstum, l’any 2016 i a l’associació Afectats per l’1-O i a en Roger Español, l’any 2017.

En Jordi Mas, president de la Fundació de Demòcrates, FUNDEM, ha afirmat en roda de premsa: “Som conscients que en una situació com l’actual, amb la repressió existent, amb la minva de la qualitat democràtica que està patint l’Estat espanyol, moltes persones represaliades pel simple fet de ser independentistes i d’haver treballat per l’1-O i per fer-ne efectiu el mandat serien mereixedores d’aquest guardó, perquè serien dignes del llegat exigent que ens va donar Manuel Carrasco i Formiguera, un llegat marcat pel lliurament, per la coherència, per la lleialtat a uns ideals. En tot cas, a totes elles els expressem el nostre homenatge i la nostra gratitud.”

Publicitat
Publicitat

En aquest sentit, els portaveus polítics de Demòcrates, Toni Castellà i la diputada Titon Lailla, han volgut destacar:”el ferm compromís tant del MHP Carles Puigdemont com del senyor Jordi Cuixart en el camí que ens va conduir al referèndum del Primer  d’Octubre encaixen perfectament amb l’esperit i el llegat de Manuel Carrasco”

En el marc de la roda de premsa s’ha fet una menció especial a la família Carrasco i Azemar per la confiança en Demòcrates per fer el lliurament de la Medalla i, especialment, al fill de Manuel Carrasco, fundador de Demòcrates, Raimon Carrasco.

Demòcrates de Catalunya, la família Carrasco i FUNDEM han volgut distingir dues persones amb projecció pública que han excel·lit a l’hora de portar el seu compromís cívic i polític fins a les darreres conseqüències, amb generositat i sentit del deure, conscients de la gravetat del moment, però sense perdre mai les formes ni el sentit institucional.

MHP Carles Puigdemont i Casamajó. Cent-trentè president de la Generalitat de Catalunya, va liderar, com a màxim dirigent del país, el procés cap al Referèndum d’Autodeterminació de l’1 d’Octubre i, com ningú, va viure les contradiccions, els dubtes i els errors de l’Octubre de 2017, dels quals ha fet autocrítica, i ha viscut i viu encara sota l’amenaça d’un Estat espanyol demofòbic i venjatiu.  Des del seu exili a Waterloo, que ha afrontat amb una dignitat, una integritat i una generositat encomiables, manté intacta la flama del Govern legítim, advoca per la unitat de l’independentisme, en tota la seva enriquidora transversalitat, i lluita sense treva pels drets socials i nacionals de Catalunya, davant les instàncies judicials i en el si  del Parlament Europeu.

Jordi Cuixart i Navarro, empresari, activista cultural i social, president d’Òmnium des del desembre de 2015. Encarna els valors d’una ciutadania republicana ben arrelada a Catalunya, amant de la seva diversitat, i compromesa amb els valors de la pau, la llibertat i la justícia social. El lideratge cívic i l’autoritat moral d’en Jordi Cuixart s’han vist incrementats, en una gran mesura, per la seva trajectòria als darrers anys de repressió, fonamentalment durant el seu captiveri llarg i injust i en el decurs del judici per  l’!-O al Tribunal Suprem. Com a pres polític i de consciència, ens ha ofert moltes mostres de la seva coherència vital i política i del seu tarannà conciliador, bonhomiós i empàtic, però també de la potència de les seves conviccions democràtiques.

En les properes setmanes es donarà a conèixer els dies dels lliurament de la Medalla Carrasco i Formiguera 2020 i 2021.