Inici Actualitat S’obre la convocatòria de subvencions per a la internacionalització d’entitats catalanes per...

S’obre la convocatòria de subvencions per a la internacionalització d’entitats catalanes per a l’any 2021

El termini de presentació de candidatures comença dilluns i tancarà el 2 d'agost. La dotació és de 600.000 euros

image_pdfimage_print

El Departament d’Acció Exterior i Govern Obert obrirà oficialment aquest dilluns la convocatòria de subvencions per a l’any 2021 destinada al suport a la internacionalització d’entitats catalanes en l’àmbit de l’acció exterior de la Generalitat. Les entitats interessades poden presentar sol·licituds a partir del 5 de juliol i fins al 2 d’agost, ambdós inclosos. Amb una dotació total de 600.000 euros, aquestes subvencions es convoquen, com en la darrera edició, en règim de concurrència competitiva.

La subvenció té l’objectiu de finançar les despeses derivades de la promoció i projecció d’entitats catalanes o dels organismes i xarxes europees i internacionals amb què es relacionen activament. Així, el Departament treballa per generar sinergies entre tots els actors públics i privats per assolir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, amb una visió transversal, voluntat transformadora i des de la comprensió de la complexitat que comporta implementar-los.

Pel que fa a la distribució de la dotació econòmica, del total de 600.000 euros en subvencions, 420.000 euros aniran destinats a cobrir despeses derivades de les relacions de les entitats catalanes amb organismes i xarxes tant d’Europa com de la resta del món, de les actuacions que facin com a membres d’aquestes organitzacions, o d’actuacions de promoció. D’altra banda, els 180.000 euros restants nodriran una línia per a despeses relacionades amb l’organització a Catalunya d’esdeveniments internacionals i d’actes d’entitats catalanes o dels organismes i xarxes amb qui tinguin relació en l’àmbit d’acció exterior.

Publicitat
Publicitat

Qui pot presentar-s’hi?

Les entitats que poden ser beneficiàries d’aquesta convocatòria de subvencions han de ser organitzacions privades, sense ànim de lucre i inscrites en un registre públic i tenir seu a Catalunya. A més, han d’acreditar formar part o relacionar-se amb un organisme o xarxa internacional o de l’àmbit de la internacionalització. També han de complir algun dels requisits relacionats amb la seva naturalesa internacional, que podreu trobar especificats a les bases de la convocatòria.

El termini de presentació de sol·licituds és de vint dies hàbils a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb la previsió excepcional per al supòsit que el darrer dia del termini coincideixi en divendres, d’acord amb la qual, la data de finalització es prolongaria fins al dilluns següent. Les sol·licituds s’avaluaran en funció d’uns criteris de valoració públics, fins a un màxim de cent punts.

Podeu consultar tota la informació de la convocatòria i iniciar els tràmits de la sol·licitud aquí. També podeu consultar les bases d’aquesta línia de subvenció aquí.

Per resoldre qualsevol dubte podeu adreçar-vos a dgape.exteriors@gencat.cat.