image_pdfimage_print

Desenes de milers de persones es van concentrar ahir a la plaça Colón de Madrid en contra dels indults als presos polítics catalans. La convocatòria va omplir la plaça i les zones adjacents de la Castellana i del carrer Génova, però amb àmplies clarianes. Lluny de tenir una participació massiva, tampoc no es va apropar a les xifres de la manifestació de 2019, al mateix lloc i amb motivació semblant. Ahir, simptomàticament, les consignes anaven més contra el president espanyol Pedro Sánchez i no tant contra els líders independentistes.

La protesta havia estat convocada per Unión 78, una plataforma liderada per Rosa Díez, i tenia el suport dels tres partits de la dreta espanyola. Els seus líders hi van ser a peu de carrer, però no a l’escenari: Casado i Arrimadas no volien repetir una fotografia amb Vox com la de fa dos anys. La protesta va transcórrer sota el sol del migdia, a 30 graus, sense cap incident rellevant més enllà dels 40 minuts d’endarreriment dels parlaments per problemes tècnics.