image_pdfimage_print

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha assegurat que “amb l’ISE reobrim Catalunya i Barcelona al món”. El vicepresident ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de l’ISE (Integrated Systems Europe Live & Online), el saló de referència de la indústria audiovisual, que se celebra a Fira de Barcelona els dies 1 i 2 de juny.

Puigneró ha destacat que “som capital mundial del mòbil i també volem ser capital de les tecnologies digitals. Aquestes tecnologies marcaran l’agenda política, i volem que Catalunya sigui en el mapa digital de progrés del segle XXI”. 

L’ISE és el primer esdeveniment presencial celebrat aquest any 2021 a la Fira Barcelona Gran Via. Organitzada per les associacions AVIXA i CEDIA, està considerada la fira principal del sector de l’audiovisual i els sistemes integrats a Europa. Des d’aquest 2021 Barcelona és la nova seu permanent de l’esdeveniment, que fins ara s’havia celebrat a Amsterdam.

Publicitat
Publicitat

Tot i que s’estrena a casa nostra amb una edició especial que combina els formats presencial i telemàtic a causa de la pandèmia, l’ISE suposa el tret de sortida de les grans fires a Catalunya i arreu del món.

El Govern participa en aquest esdeveniment amb la Zona Catalana d’Innovació, promoguda per la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ-Catalonia Trade & Investment. Es tracta d’un estand de 200 metres quadrats que acollirà 20 empreses catalanes per facilitar la cerca d’inversors, socis i clients, així com guanyar visibilitat i obrir nous mercats internacionals.

El sector audiovisual a Catalunya disposa de més de 1.100 empreses que facturen 6.700M€ i ocupen 26.000 treballadors. Un sector estratègic amb moltes sinergies amb el sector digital de Catalunya, que compta amb més de 16.000 empreses i 126.000 llocs de treball.