El Pati de carruatges del Palau Robert acull, fins al dia 13 de juny, una exposició sobre Tortosa amb motiu de la seva designació com a Capital de la Cultura Catalana per a l’any 2021.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la voluntat de mostrar i a la vegada activar processos de reflexió al voltant de la idea de cultura i de la cultura catalana tal com es viu i s’expressa a Tortosa i al territori ebrenc.

L’exposició es construeix a partir de la idea força que defineix «Tortosa Capital de la Cultura Catalana 2021». Aquesta idea força es resumeix en el lema «la cultura que vivim».

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

«La cultura que vivim» vol expressar una idea de cultura, dinàmica, amplia i transversal. Una cultura que és el resultat de les dinàmiques que sorgeixen de l’acció quotidiana, que beu dels diferents col·lectius que habiten la ciutat i el territori i per tant està en continua transformació i adaptació.

Cada panell de l’exposició compta amb explicacions elaborades en col·laboració amb els respectius grups de treball de la Capital de la Cultura Catalana, i amb fotografies representatives dels diferents camps culturals.

Els textos detallen vessants com la variant lingüística, les expressions del folklore, els referents literaris o la documentació històrica. També, els diferents períodes històrics de la ciutat, les referències arquitectòniques, el medi ambient i la preeminència del riu, les activitats festives populars i el pòsit deixat per les diferents cultures presents a la ciutat, les principals figures artístiques o la importància i la singularitat dels productes gastronòmics locals, entre molts altres aspectes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here