image_pdfimage_print

400 investigadors de 10 entitats del sistema universitari, centres de recerca i centres tecnològics participen a la Xarxa Fourth Industrial Revolution (XaFIR). Consisteix a automatitzar el màxim de processos de la producció industrial mitjançant la tecnologia intel·ligent perquè el sector sigui cada vegada més autònom.

La digitalització i el canvi cultural a les organitzacions és essencial per a la competitivitat. Cal aprofitar les solucions d’innovació tecnològica s l’empresa industrial. Això no serà possible, però, sense la col·laboració de les administracions públic i el sector empresarial, així com també del sector privat i centres tecnològic. A finals de 2017, Acció elaborà un informe titulat “Mapa i anàlisi de la Indústria 4.0 a Catalunya”. Amb la seva implantació caldrà superar el desenvolupament de sistemes de ciberseguretat, esta última como display de la Industria 4.0.

Aquests avantatges són possibles gràcies als 35 grups de recerca que formen aquesta xarxa pertanyen a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Fundació CIM UPC, el Centre Tecnològic de Catalunya (Eurecat), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Centre de Visió per Computador (CVC), l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (IRI), la Universitat de Girona (UdG), el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), i2CAT, i el Centre Tecnològic Leitat.

Publicitat
Publicitat

 Acció ha organitzat una sèrie d’activitats i conferències al voltant dels beneficis i oportunitats que estan sorgint així com l’assessorament d’iniciatives en aquest àmbit.