Ara que l’Arcadi ens ha deixat

image_pdfimage_print

Molts recordaran l’Arcadi Oliveres pel seu rol en els moviments socials i la lluita per la pau. Altres, com nosaltres, també per la seva dedicació a Procés Constituent, projecte ambiciós de transformació social i política des de la base, des del poble, al qual ens sentirem sempre vinculats. Inclús quan l’any 2015, un sector vinculat al projecte decideix fundar Constituents per la Ruptura (CxR) i constituir-se com a organització obertament independentista, i per tant rupturista tant en l’eix nacional com el social, ens vam considerar hereus de la major part de la tasca feta pel moviment fins a aquell moment.

Avui més que mai, reivindicar la figura de l’Arcadi és reivindicar la necessitat d’avançar vers un procés constituent popular, obert i democràtic que sigui la manifestació clara i potent de la voluntat popular per dissenyar el país que volem i no la de sectors elitistes de la “classe política”. Avui més que mai, reivindiquem el tarannà serè, obert, dialogant i, per què no, acollidor de l’Arcadi, que contrasta amb la mesquinesa i l’estretor de mires de certs polítics professionals que no pensen realment en clau de país i per tant en la seva gent, sinó en els seus pretesos lideratges i interessos de partit.

CxR estem compromesos a mantenir el seu llegat per una societat més justa i equitativa que ens allunyi del capitalisme i de la seva deriva devastadora de persones i ecosistemes.

Publicitat

Ens considerem també hereus en la lluita per la REPÚBLICA DEL 99%, inclusiva i radicalment democràtica, que l’Arcadi no veurà, però que volem propera i per la qual dedicarem tots els nostres esforços.

El trobarem molt a faltar. Un referent per sempre de la lluita per la llibertat.