image_pdfimage_print

El partit ecologista Els Verds-Alternativa Verda denuncia la incoherència antinuclear dels diputats independentistes a Madrid, que mentre d’una banda donen suport a la plataforma Tanquem Cofrents, de l’altra silencien la concessió que el Govern Sánchez ha fet de la pròrroga demanada per Iberdrola i Endesa de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs.

“Ens sembla un acte greu d’incoherència política i de menysteniment del moviment ecologista i antinuclear de Catalunya. Això indica que el lobby nuclear domina la política catalana. Deu anys després de l’accident de Fukushima l’independentisme català continua estant a les beceroles en la qüestió nuclear”, ha declarat el seu portaveu, Santiago Vilanova.

El partit ecologista demana als partits independentistes representats al Parlament un pronunciament sobre aquest afer.

Publicitat
Publicitat

La signatura de la pròrroga de la central nuclear de Cofrents està prevista el 20 de març, quan el funcionament d’aquesta vetusta i problemàtica instal·lació s’allargaria fins al 2030.  La plataforma Tanquem Cofrents té el suport explícit de Compromís, Més Pais-Equo, Esquerra, Podem, Junts, Bildu, BNG i la CUP.

Cal recordar que la Llei de Canvi Climàtic catalana estableix un pla per al tancament de les nuclears “no més enllà del 2027”. El Govern Sánchez i les elèctriques (Iberdrola i Endesa) van pactar una pròrroga el gener de 2019 per a Ascó 1 (2030), Ascó 2 (2032) i Vandellòs 2 (2035) amb possibilitats de fer-ho fins a seixanta anys de funcionament.