image_pdfimage_print

Esquerra Republicana i JxCat valoren la victòria independentista superant el 50% de suports en la primera trobada després del 14F

Esquerra Republicana i Junts per Catalunya es van reunir ahir a la tarda per primera vegada després de les eleccions del 14 de febrer per iniciar les negociacions per formar el nou Govern de la Generalitat. La primera trobada va ser molt positiva i va servir per fer valdre tant la victòria independentista com la nova derrota dels poders de l’’Estat que volien apartar l’independentisme de les institucions, segons va informar ahir en un comunicat ERC.

Els dos partits van destacar com un gran èxit del moviment independentista l’’avanç sostingut en cada nova elecció, que s’’hagi pogut passar de 70 a 74 diputats i diputades i que per primera vegada s’’hagi superat la barrera del 50% de suport als partits independentistes. Uns grans resultats que, a més, s’’han produït en un context difícil i en unes eleccions imposades per l’’Estat espanyol.

Tant Junts com Esquerra han coincidit que els resultats són una gran oportunitat per l’’independentisme per iniciar una nova etapa al país que permeti avançar tant en l’àmbit social com nacional i on caldrà allargar la mà a més forces.

Publicitat
Publicitat

Aquesta ha estat la primera trobada dels dos actuals socis de govern, la primera presa de contacte amb els resultats a la mà i tots dos partits s’’han emplaçat a continuar treballant conjuntament i aprofundint els dies vinents en noves trobades.