Després del 14F: ara què?

image_pdfimage_print

Constituents per la Ruptura (CxR), organització que forma part de la candidatura CUP-Guanyem, celebra la victòria de les forces rupturistes en les eleccions del dia 14 de febrer. A Catalunya, la ruptura només està representada pel moviment republicà independentista. Entenem per forces rupturistes aquelles que cerquen la fi del règim autoritari i postfranquista del 78.

La falsa disjuntiva entre dreta i esquerra que fan determinats grups autoanomenats “progressistes” (blanquejant el PSC-PSOE, partit reaccionari, monàrquic i del 155) pretén anul·lar la lluita vers la ruptura i la revolució democràtica que representa el procés d’independència de Catalunya.

A Catalunya, avançar cap a la ruptura requereix acomplir uns eixos imprescindibles en l’àmbit social i polític: prioritzar la salut, el rescat social, la recuperació de les lleis socials vetades, la transparència en la gestió, la sobirania energètica i la sostenibilitat, l’avenç en la participació ciutadana i un canvi en la política de seguretat que posi fi a la repressió i que porti a un control realment democràtic dels Mossos.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

Respecte de la seguretat i la fi de la repressió, és absolutament imprescindible posar sobre la taula de negociació rupturista per entrar a govern determinats temes (reclamats des de fa molt de temps per plataformes i xarxes solidàries) com ara la prohibició de les bales de foam, nous protocols d’actuació policial, la dissolució de les BRIMO i ARRO, etcètera.

Per tant, a CxR apostem perquè la CUP-Guanyem assumeixi tasques de govern que permetin avançar en les propostes de rescat social i de lluita contra la repressió en un full de ruta compartit cap a la República catalana.