image_pdfimage_print

La Intersindical va tancar l’any 2020 amb un creixement del 26,7% d’afiliació respecte del 2019 i supera les 5.600 persones afiliades. Cal remarcar que el creixement del sindicat republicà i de classe s’ha més que triplicat des de 2017, quan la xifra d’afiliacions no arribava a 1.800 persones.

Les dones representen el 40,5% del total de l’afiliació i el creixement del jovent ha superat el 60%. Per sectors i col·lectius, tots mostren un important creixement, amb un equilibri entre sector públic i sector privat.

Aquest creixement s’ha vist reflectit també en la representació sindical, només cal recordar que el 2019 la Intersindical va ser el sindicat que va obtenir un creixement més gran a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

Des del sindicat republicà es valora molt positivament aquest creixement, especialment en un any complicat marcat per la pandèmia, la destrucció de llocs de treball, l’increment de l’atur i de l’ERTO, una realitat que ha incrementat les situacions de pobresa i de precarietat laboral i social.

Sergi Perelló, secretari general del sindicat, ha volgut posar de manifest “que encara amb la pandèmia fent estralls a la societat d’arreu del país, cal començar a revertir les situacions precàries i de pobresa que afecten molta gent. El sindicalisme lliure de peatges és l’eina que haurà de vetllar per capgirar una situació tan crítica”.