image_pdfimage_print

Aquest matí s’ha fet pública la sentència del TSJC, que dona resposta al recurs que al seu moment va presentar el Ministeri d’Educació a les disposicions normatives del Departament d’Educació, i que imposa un percentatge mínim del 25% d’hores lectives en castellà als centres educatius del nostre país (estipula que cal fer la matèria lingüística i una matèria troncal, obligatòriament, en castellà).

La Intersindical-CSC, que en les darreres eleccions sindicals per a personal docent no universitari, va passar de 0 a 47 representants sindicals, afirma en el seu web, que aquest és “l’enèsim i gravíssim atac al sistema educatiu, a un dels nostres principals elements d’identitat com a poble com és la llengua pròpia i al nostre autogovern en general”. I expliciten les següents demandes:

“–Aquesta sentència constitueix un atac més a la línia de flotació del sistema d’immersió i a la nostra llengua com a vehicular dels centres educatius, i contribueix a la minorització del català, una llengua en clar retrocés que cal fomentar en tots els àmbits de manera urgent i valenta.

Ens oposem a qualsevol ingerència externa al nostre sistema educatiu o a qualsevol altre àmbit del nostre autogovern. Prou atacs a la llengua, la cultura i l’autogovern catalans vinguts des dels poders estatals!

-Manifestem que no ens arronsarem en cap moment pel fet de tenir un estat en contra de la nostra llengua i sobirania, i constatem, com sempre, que només amb la independència i amb una República Catalana s’acabaran aquests reiterats atacs al poble català. Cal plantar cara i calen polítiques valentes.

Animem la comunitat educativa, i la ciutadania en general, a mobilitzar-se enèrgicament davant d’aquest nou i greu atac a la nostra llengua que només persegueix trencar la cohesió social i continuar amb un intent d’extinció dels trets propis del nostre poble que ve de molt lluny. Des de la Intersindical-CSC treballarem incansablement en aquest sentit des de tots els fronts possibles i cercant el màxim de complicitats.

Per últim, exigim al Departament d’Educació que no només desobeeixi la sentència dictada per un tribunal que considerem il·legítim i per uns poders estatals que ja han mostrat reiteradament la seva parcialitat i la seva aversió a la nostra llengua i autogovern, sinó que treballi per l’aplicació real de la immersió lingüística, que ni s’estava aplicant en molts llocs del país a hores d’ara, ni està blindada amb la nova llei espanyola d’educació ni ho estarà si s’acaten sentències com aquesta. El Departament d’Educació ens tindrà al seu costat en la defensa de la llengua catalana a l’educació i a tots els àmbits.”