image_pdfimage_print

Donec Perficiam, és un moviment cívic encapçalat per set antics secretaris nacionals que van dimitir de l’ANC el passat 3 de novembre. El passat dia 3 de desembre va reunir telemàticament a representants de vuits partits independentistes per explorar la possibilitat de concórrer en coalició a les eleccions al Parlament del 14 de febrer vinent.

Les vuit forces polítiques independentistes que es van reunir foren: Assemblea de Represaliats i Activistes, Bloc Sobiranista Català, Demòcrates de Catalunya, Directe68, Força Catalunya, Front Nacional de Catalunya, Junts per Catalunya i Solidaritat Catalana per la Independència. Malgrat ser-hi convidats no hi van assistir: Candidatura d’Unitat Popular, Esquerra Republicana de Catalunya, Partit Demòcrata Europeu Català, Poble Lliure i Primàries Catalunya. El Partit Demòcrata Europeu Català va declinar la invitació adduint que havien de sotmetre-ho a consideració de la seva executiva que no es reuneix fins dilluns vinent i Primàries Catalunya també va declinar-la tot expressant que volen concórrer sols a les eleccions.

La trobada qualificada com exitosa pels organitzadors en la nota de premsa que van emetre ha provocat molta remor mediàtica per acusacions creuades entre diferents forces polítiques, amb motiu de la presència de determinades formacions polítiques en la trobada, del coneixement o no amb anterioritat dels assistents i de la representativitat a títol personal o no d’altres assistents.

Publicitat
Publicitat

Tot plegat ha fet que els organitzadors hagin emès una segona nota de premsa on aclareixen els detalls objecte de la polèmica.

La iniciativa posa de manifest les ganes d’unitat de les bases independentistes i les dificultats partidistes existents, atiades sovint per comentaris interessats tant des del mateix independentisme com d’àmbits no independentistes.

1 COMENTARI

Comments are closed.