image_pdfimage_print

Destaquem la tasca que, des de finals dels anys seixanta, editorial i llibreria han estat duent a terme fruit d’un projecte cultural centrat en l’àmbit de les publicacions primer i, poc després, obrint-se a la dinamització cultural del País Valencià en general. Edicions Tres i Quatre ha publicat, com a novetats editorials, tres llibres de la seva col·lecció Unitat, dedicada al gènere assagístic: Confidencial de Xavier Vinader, Escrits de combat de Joan Fuster i Contra el nacionalisme espanyol de Ramon Barnils. En comú: per una banda, el sentit de país i la lluita per la identitat nacional i lingüística dels Països Catalans i, per l’altra, la seva tasca periodística, d’activistes per a la llengua, la cultura i autodeterminació. També pel seu lideratge, exemple i persistència en combatre el règim feixista amb tot el que comportava en la postguerra i durant la vida del dictador, feixisme que a hores d’ara encara cueja.

Xavier Vinader (Sabadell, 1947-Barcelona, 2015). Periodista expert en extrema dreta i crim organitzat, i que destacà en la lluita continuada per la llibertat d’expressió.

Joan Fuster i Ortells (Sueca, 1922-1992). Escriptor valencià en llengua catalana i que destacà en assaig històric, pràctica d’investigació i editorial que abasta diferents branques del coneixement i diferents facetes com la filologia, la lingüística, la història i la filosofia.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Ramon Barnils i Folguera (Sabadell, 1940-Reus, 2001). Periodista, traductor i professor universitari en homenatge al qual es fundà el Grup de Periodistes Ramon Barnils, en la línia de difondre i defensar un periodisme rigorós i un espai comunicatiu propi, que uneixi la cultura i la llengua i que anualment concedeix un premi al periodisme d’investigació, amb el seu nom.

L’acte es farà el dia 2 de desembre a les 19.00 hores a l’Auditori del Palau de la Generalitat de Catalunya, si bé, per raons sanitàries, es podrà seguir en directe a través de l’enllaç que es publicarà el mateix dia de l’acte al web, o bé que se us enviarà si hi esteu subscrits. La presentació per part d’agents culturals i molt coneixedors també, en alguns casos, de manera molt directa dels personatges als quals es reivindica en moments molt sensibles, amb una deriva perillosa i que malauradament confereix actualitat al sentiment i obstacles que recorden la realitat dels autors i dels seus coetanis.