image_pdfimage_print

La premsa financera de la City de Londres amb ramificacions al Japó es fa ressò de la iniciativa catalana d’un nou banc. El portal Fintechdirect.net explica com el moviment independentista català està llest per posar en marxa un nou banc comercial. El banc 11Onze https://www.11onze.cat/.

Aquest nou banc intentarà captar, de forma competitiva i gràcies a la implementació d’una plataforma digital altament avançada, cabals i recursos que operin lluny de la vigilància espanyola.

La globalitat financera no contradiu aquesta necessitat catalana, segons han manifestat els seus impulsors. En concret, des de l’organització Unitat per a la independència que és la impulsora d’aquest projecte, les grans capacitats empresarials i innovadores dels catalans no tenen ni el suport ni l’escalf de les actuals institucions financeres, raó per la qual hi ha un dèficit d’oferta en aquest sentit entre el teixit comercial i industrial català.

Publicitat
Publicitat

11Onze ha reclutat bons professionals per dirigir la nova entitat amb “un model robust de negoci” que no deixa temes confusos mal resolts ni escletxes per a pèrdues. Tanmateix, admeten des d’aquest nou banc, que han d’enfocar bé la necessària capitalització per iniciar l’operativa bancària amb solvència i que servirà per obtenir la necessària llicència del Banc Central Europeu.

L’operativa bancària i l’experiència de l’usuari dins de la seva plataforma digital són claus i és on hi esmerçaran més recursos, tot garantint seguretat i flexibilitat, de forma conjunta, sobretot en els aspectes de crèdits i dipòsits un dels principals cavalls de batalla en la rendibilitat dels bancs actualment.

La campanya inicial del banc 11Onze depèn de consolidar el potencial de 3,4 milions de clients que els estudis i les anàlisis donen, i que Fintechdirect destaca com element decisiu.