image_pdfimage_print

Ahir divendres, els grups municipals d’ERC, JxCat i CUP van acordat facilitar que la moció proposada pel moviment ciutadà #ViaUnilateral sigui debatuda en el ple del 17 de desembre.

Alcaldia i partits, sentint el deure d’escoltar i fomentar la participació ciutadana en la política municipal, s’han ofert a presentar conjuntament al ple el text de la moció impulsada per veïnes i veïns del poble, superant així els esculls burocràtics.

En un primer moment, l’informe previ de la secretaria municipal argumentava que, segons el ROM, els ciutadans podien formular precs i preguntes, però no presentar mocions al ple. Els partits polítics han entès que la iniciativa ciutadana –acompanyada per 302 signatures–, no podia ser desatesa i que s’havien de proposar alternatives per facilitar que la petició de debat i votació del text arribés al ple.

Publicitat
Publicitat

Així doncs, els grups municipals s’han compromès a debatre en el ple del 17 de desembre, la moció proposada pel moviment #ViaUnilateral, atès que els tràmits preceptius, un cop presentada la moció de la mà dels partits, han impossibilitat que sigui portada al ple de la setmana vinent.

#ViaUnilateral és un moviment ciutadà, no adscrit a cap entitat civil o partit polític, que pretén dimensionar i fer visible el suport popular al mandat de l’1 d’octubre i la convicció que la via unilateral és l’única possible per arribar a la independència.

És cridat a participar tothom qui prioritzi el mandat de l’1 d’octubre i la independència unilateral per sobre de qualsevol altre consideració. Tan se val si milita o vota un partit o altre; tant se val si col·labora en una entitat o en una altra; tant se val si està mobilitzat com si no… #ViaUnilateral busca la unitat de l’independentisme des de la base. La que va fer possible la celebració del referèndum i la defensa de les urnes. La unitat que els partits polítics són incapaços de trobar.

 

Més informació:       femvia@viaunilateral.cat

                                 www.viaunilateral.cat