D'esquerra a dreta, l'Aleix Andreu, na Elisenda Paluzie, l'Arnau Padró i en David Fernàndez, en un moment de la presentació de la campanya Sobirania Fiscal.
image_pdfimage_print

Ja està en marxa la campanya de sobirania fiscal, Jo Pago a Catalunya. Des de l’Assemblea s’anima a pagar tots els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC), en comptes de fer-ho a la hisenda espanyola, a persones físiques, empreses, entitats, autònoms, administracions públiques, sindicats, patronals i partits polítics, una acció totalment legal, senzilla i possible.

Durant la presentació de la campanya Jo Pago a Catalunya, la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, ha explicat que aquesta és una acció “d’apoderament ciutadà que vol enfortir les institucions catalanes i situar el Govern en una posició de força de cara a la ruptura amb l’Estat espanyol”. És una campanya “de llarg recorregut i transversal a l’entitat per avançar cap a la independència”.

L’any 2012, Catalunya Diu Prou, ja va engegar una campanya de sobirania fiscal, “però l’Assemblea no s’hi va posar a fons. Aquesta vegada, l’entitat posa en marxa aquesta campanya important, i que prendrà molt de protagonisme els propers mesos”, ha conclòs Elisenda Paluzie.

Publicitat
Publicitat

El vicepresident de l’Assemblea, David Fernàndez, ha volgut remarcar que aquesta campanya de sobirania fiscal “s’adscriu dins d’Eines de País. Cal continuar incidint en tots aquells àmbits de poder. Cal treure poder a l’Estat espanyol per atorgar-li al català”.

En aquest sentit, el coordinador de la comissió Fem República, Aleix Andreu, ha marcat com a primer moment important de la campanya “el pagament del 4t trimestre del 2020, que serà el mes de gener del 2021″. L’objectiu és arribar “amb tota la força al pagament del segon trimestre del 2021. Aquesta és una campanya que està pensada a llarg termini”.

També ha intervingut a la roda de premsa de presentació de la campanya el secretari nacional Arnau Padró, que ha presentat el portal web sobiraniafiscal.assemblea.cat. Ha volgut remarcar que actualment “la Generalitat tan sols recapta el 5,3% dels impostos que paguem les catalanes i els catalans, bàsicament aquells que són propis i els cedits per l’Estat”.

Jo Pago a Catalunya, és una campanya per avançar cap a la independència, i que permetrà, segons l’entitat, anar prenent poder a l’administració espanyola i atorgar-li-ho a la catalana. El primer objectiu d’aquesta campanya és la pròxima liquidació d’impostos, que serà la del quart trimestre del 2020. Té com a data límit el dia 20 de gener per a l’IRPF i el 30 per a l’IVA.