image_pdfimage_print

Aprofitant el dia nacional de Catalunya que és el primer d’octubre, Primàries Barcelona va convocar un acte davant les seus properes d’ERC i JxCAT al carrer de Calàbria. La resposta, tot i les circumstàncies, va ser positiva, tot aplegant dotzenes de persones disposades a fer de l’aniversari del referèndum d’autodeterminació de Catalunya una denúncia als “dirigents catalans que unilateralment van decidir no obeir la veu del seu poble i desautoritzar, malgrat els cops rebuts, el mandat democràtic d’independència”.

Davant de les seus d’ERC i JxCAT, aquest moviment polític i social va expressar la voluntat de presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya, ja que, segons ells, “fa 3 anys que veiem com els càrrecs electes —amb els nostres vots independentistes i amb el mandat de fer realitat la República Catalana Independent— incompleixen les paraules dels seus discursos electorals abans d’arribar a l’executiu català”.

Per a Primàries Barcelona, és clar que fa “tres anys que desobeeixen al mandat del poble que dicta independència”. Desobediència dels poders catalans actuals, dels seus representants polítics al Parlament de Catalunya i de la seva acció de govern. És més, mantenen que a hores d’ara hi ha “70 dones i homes que s’asseuen en uns escons plens a vessar de vots a favor de fer efectiva la independència però que només obeeixen llurs cúpules partidistes i no al poble”.

Publicitat
Publicitat

La concentració va culminar respectant les mesures de seguretat sanitàries i entre els assistents hi havia la portaveu de Primàries Barcelona, Anna Arqué. Primàries, igualment, en altres localitats arreu del país, ha organitzat celebracions reivindicatives del mateix estil, per denunciar el col·laboracionisme dels partits actuals en el govern català. També ho han aprofitat per deixar palesa la seva intenció de presentar-se a les eleccions nacionals catalanes seguint una dinàmica estricta de primàries obertes populars, tot constituint a l’efecte, amb posterioritat, una formació política instrumental per a la candidatura triada entre tots de forma plenament transparent i democràtica.

1 COMENTARI

Comments are closed.