image_pdfimage_print

Aquest 1r d’octubre dia nacional de Catalunya per excel·lència, en calma i plena convivència, grups extremistes espanyols han pintat una gran bandera espanyola dins d’instal·lacions ferroviàries d’alta velocitat a Castellbisbal, molt a prop de l’estació de Rodalies d’aquest municipi. La gran pintada està situada en la perpendicular de la caserna de la GC de Sant Andreu de la Barca.

Tanmateix, aquesta activitat il·lícita ha posat i continua posant en perill, d’acord amb els tècnics de manteniment de l’AVE consultats, vides humanes dels propis empleats i sobretot dels usuaris d’aquesta línia ferroviària d’interès estratègic per l’Estat espanyol. Les vies de l’AVE tenen un recinte tancat i assenyalat de protecció molt diferenciat respecte de la resta d’infraestructures ferroviàries. Les altes velocitats dels seus trens i els sistemes de control que hi ha instal·lats a les vies i zones annexes fan, segons aquests tècnics que ens han atès, que qualsevol intrusió o ocupació de l’espai ferroviari sigui considerat greu o molt greu per a la seguretat de la infraestructura. De fet, la llei orgànica de seguretat ciutadana, en aquest sentit, tipifica com a greu o molt greu aquesta actuació extremista espanyola realitzada i totalment vigent.

D’ADIF, la propietària de les instal·lacions, s’espera, d’acord amb què preveuen aquests tècnics externs de manteniment de la via, que faci una actuació d’ofici denunciant aquesta intrusió i ocupació del seu espai de seguretat. Una denúncia que segurament també farà l’operadora de la instal·lació que en aquest cas, principalment, és RENFE. La seguretat d’usuaris i empleats continua greument amenaçada a hores d’ara, davant la passivitat dels cossos i forces de seguretat de l’Estat i en especial dels qui anava dirigit el suposat homenatge, tot plegat segons el que s’ha pogut saber fins ara.

Publicitat
Publicitat

Els grups extremistes espanyols han actuat llargament i sense restriccions, atesa la dimensió del mural realitzat, de 25×10 metres, en una zona de talús estabilitzat amb ciment projectat, segons aquests mateixos tècnics de manteniment consultats. Aquesta superfície de material constructiu no permet agressions o afegits ja que poden malmetre les seves propietats i resistència, tal com ara succeeix, tot posant en estat crític la seva funcionalitat.

Els esmentats grups extremistes espanyols són molt coneguts a la comarca per la seva persistència en fer pintades espanyolistes, moltes de les quals han generat residus contaminants (de pintures i dissolvents) en el medi ambient, i a resultes, d’això els cossos i forces de seguretat de l’Estat els tenen fàcilment identificats, entre altres motius també perquè s’han atribuït obertament l’autoria del mural amb la resultant de l’ocupació i la incursió dins la zona de protecció de la xarxa d’alta velocitat.