image_pdfimage_print

El Portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya inclou des d’ahir dades en format obert per facilitar de manera pública i transparent el seguiment epidemiològic de la pandèmia de la COVID-19 a Catalunya mitjançant els indicadors clau, com ara el risc de rebrot, definits al Pla de control de la transmissió de la COVID-19.

Les noves dades que es poden trobar al catàleg de dades obertes han estat treballades pel Departament de Salut, que des de dijous passat disposa del web dadescovid.cat, actualitzat diàriament.

A partir d’ahir, la ciutadania també pot trobar en format de dades obertes les xifres de Salut, que inclouen dades destacades del seguiment epidemiològic com ara l’afectació específica a les residències de gent gran, les hospitalitzacions i els ingressos a les UCI o la mitjana d’edat de les persones afectades. El catàleg també inclou indicadors com el risc de rebrot o la velocitat de la propagació del virus. Tot plegat es pot consultar als següents enllaços:

Publicitat
Publicitat

Amb aquesta informació ja disponible al Portal de dades obertes, els ciutadans i ciutadanes podran consultar les dades, descarregar-se-les i creuar-les amb altres conjunts de dades sobre l’impacte de la COVID-19 a Catalunya que ja estan publicats, com ara les repercussions de la pandèmia en l’àmbit laboral o les afectacions que ha tingut en el medi ambient i la mobilitat. Tots aquests conjunts de dades es poden trobar aquí.

El Govern de Catalunya segueix ampliant, així, els conjunts de dades a disposició de la ciutadania i reforça el paper que ha tingut la transparència en la gestió de la COVID-19 a Catalunya des de l’inici de la crisi sanitària. El Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència ha obert al llarg d’aquests mesos diferents conjunts de dades sobre l’impacte de la COVID-19 en diversos àmbits gràcies a la feina conjunta amb altres departaments del Govern.