image_pdfimage_print

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet ahir vespre una declaració institucional per denunciar “el nou atac contra la justícia, la democràcia, i la llibertat”, que suposa l’anul·lació per part de la justícia espanyola del tercer grau que l’administració judicial catalana havia concedit a cinc dels presos polítics. “Això té un nom i no és justícia: és venjança”, ha deixat clar el president, remarcant que es tracta “d’un cas més de repressió contra la voluntat democràtica del poble de Catalunya”.

El cap de l’Executiu ha posat de relleu que el poder judicial i la monarquia espanyola “trontollen com un joc de cartes. Estan corcats per dins i busquen distreure tothom” i ha denunciat que aquesta decisió s’emmarca una vegada més “en una nova intromissió escandalosa per part d’òrgans que han acreditat la seva politització i manca d’independència” i ha exemplificat que el ‘programa de reeducació’ proposat als presos “és propi d’un model d’estats totalitaris com Turquia o la Xina”.

Durant la intervenció, el cap de l’Executiu també ha posat en dubte la voluntat de diàleg del govern espanyol, advertint que si té cap esperança de reprendre’l “caldrà que abans demostri que té la ferma voluntat d’aturar les hostilitats contra el moviment independentista català”. A més, ha assenyalat que “Catalunya té menys competències i té menys recursos que abans de començar cap taula de diàleg, i això és responsabilitat única del govern espanyol i dels partits que el conformen”.

Publicitat
Publicitat

Per això, ha insistit en lamentar “aquest atac” i en assenyalar que s’ha produït contra unes persones “pel simple fet de ser representants polítics i socials independentistes”, fet que reforça “les nostres raons i ens conviden a preparar-nos millor per definitivament deixar de ser presoners d’un estat autoritari que no accepta la voluntat democràtica dels catalans”.