image_pdfimage_print

Javier Martínez, pare d’una de les víctimes (el nen de tres anys Xavi Martínez Mompart) dels atemptats del 17 d’agost a la Rambla de Barcelona acaba de posar en marxa la web 17avolemsaberlaveritat.cat precisament, com el seu nom indica, per saber la veritat del que va passar aquell dia 17 d’agost del 2017.

Aquell dia Catalunya va patir una sèrie de greus atemptats que van ocasionar la mort de 16 persones i en va ferir 169 a diverses localitats, des de la Rambla de Barcelona fins a Alcanar i Cambrils.

Javier Martínez denuncia manca d’humanitat, incertesa, frustració i confusió. El primer gran impacte fou, segons esmenta en el mateix web, quan el jutge que instruïa el cas, a Madrid, li va demanar perdó per no haver-li donat informació sobre l’imam als Mossos d’Esquadra.

Publicitat
Publicitat

A mesura que la seva recerca va avançant sorgeixen preguntes: per què la policia nacional va visitar l’imam de Ripoll a Ripoll fins a tres vegades abans dels atemptats? Per què no va ser extradit després de la seva condemna a la presó de Castelló? Per què Espanya nega una comissió d’investigació, quan en tots els països de la UE s’ha dut a terme? Què es va parlar en la comissió de secrets oficials d’estat a Madrid que les víctimes no puguem saber? Tenen dret els diputats (com per exemple els catalans Joan Tardà i Jordi Xuclà) a tenir informació que les víctimes no tenen?

Davant la negativa constant a crear una comissió d’investigació, va decidir personar-se particularment en el judici per demanar explicacions i va contactar amb Jaume Alonso Cuevillas per la seva trajectòria i coneixement en casos similars com a advocat.

Amb la nova web obre una campanya de donatius per continuar la lluita i esbrinar la veritat.