image_pdfimage_print

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha demanat al Tribunal Constitucional que deixi en llibertat el president de l’entitat, Jordi Cuixart, i la resta de presos polítics, i decideixi al costat de qui vol estar: “És l’última oportunitat del TC per decidir si fa cas dels organismes internacionals, d’Amnistia Internacional, Nacions Unides i el Consell d’Europa, o si segueix alineant-se, com estan fent tots els poders de l’Estat, al costat de Vox, els informes falsos de la Guàrdia Civil i les clavegueres de l’Estat”. Mauri ho ha afirmat en un acte unitari davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en què han participat diverses entitats de la societat civil, sindicats i partits polítics, per reclamar la llibertat dels presos polítics. La fotografia ha volgut escenificar la petició de la major part de la societat catalana perquè es deixin en llibertat els presos polítics, just quan falta un dia perquè el Tribunal Constitucional resolgui les mesures cautelars relatives al seu empresonament, mentre estudia els recursos d’empara contra la sentència del Suprem.

Segons Mauri, aquesta és “l’última oportunitat que té la justícia espanyola per redimir-se i deixar en llibertat uns presos polítics que no haurien d’haver entrat mai a la presó”. El vicepresident d’Òmnium Cultural també ha recordat que és una petició que no només fa aquesta entitat, sinó la major part de la societat civil catalana, i també les més importants i prestigioses institucions i organitzacions de drets humans del món: “No ho diem només nosaltres, sinó també Amnistia Internacional, el Consell d’Europa i l’ONU, que diuen que els presos i les preses polítics haurien d’estar en llibertat i haurien d’esperar la revisió de la sentència des de casa seva”. Així mateix, Mauri ha recordat que durant aquests mesos de confinament “la repressió no s’ha aturat”, i ha deixat clar que no hi haurà normalitat sense llibertat.

A l’acte davant del TSJC hi han participat representants d’Òmnium Cultural, l’ANC, JxCat, ERC, la CUP, Catalunya en Comú-Podem, l’Associació Catalana de Municipis, l’Associació de Municipis per la Independència, UGT, CCOO, USTEC, la Intersindical, Unió de Pagesos, l’Associació Catalana de Defensa dels DDHH, Lafede, la Sindicatura Electoral, l’Observatori contra l’Homofòbia, Irídia, Centre Unesco, IDHC, la Taula Tercer Sector, l’Associació Catalana pels Drets Civils, el Col·lectiu Praga, Novact, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, la Fundació Congrés Cultura Catalana, l’Acadèmia de la Música, l’Associació Actors i Directors, l’Acadèmia del Cinema, la Fundació Congrés Cultura Catalana, la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, UFEC i CONFAVB, entre d’altres.

Publicitat
Publicitat