La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, en la presentació de la manifestació de la Diada Nacional | ANC
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, en la presentació de la manifestació de la Diada Nacional | ANC
image_pdfimage_print

La Junta Electoral ha fet públic aquest diumenge 14 de juny al matí els resultats provisionals de les eleccions al Secretariat Nacional de l’Assemblea. La proclamació definitiva dels resultats serà el 18 de juny i, posteriorment, el 20 de juny, se celebrarà el ple constituent, on els secretaris nacionals electes escolliran els 4 càrrecs orgànics: presidència, vicepresidència, secretaria i tresoreria.

El cens definitiu per a les eleccions al Secretariat Nacional de l’Assemblea era de 44.981 sòcies i socis. Tot i que actualment la massa social de l’Assemblea està formada per 49.530 membres de ple dret i 49.700 simpatitzants, per poder votar a les eleccions al Secretariat Nacional calia estar inscrit com a membre de ple dret de l’entitat des del 24 de desembre de 2019 i trobar-se al corrent de pagament el 18 d’abril de 2020.

8.876 membres de ple dret han exercit el seu dret de vot, cosa que representa una participació del 19,73%, un percentatge lleugerament superior al de les últimes eleccions, que va ser del 19,51%. Tot i que han votat 1.721 persones més que en les darreres eleccions, les que es van celebrar el 2018, el tant per cent de participació és similar, ja que en aquests dos anys l’Assemblea ha crescut en prop de 10 mil membres de ple dret.

Aquí teniu l’excel amb els resultats provisionals.