image_pdfimage_print

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) ha programat un cicle de xerrades i debats digitals per suplir l’actual impossibilitat d’organitzar actes presencials. Amb el nom de “Diplocat Digital Talks – El món després de la Covid-19”, tindran en comú el fet de ser en llengua anglesa, promoure l’intercanvi de bones pràctiques amb l’exterior i incorporar una perspectiva descentralitzadora a les temàtiques a tractar.

El primer debat portarà per títol “The global and European role of sub-state entities in building future post COVID-19 scenarios” i tindrà lloc el proper 25 de juny. En aquest cas, l’acte serà organitzat conjuntament amb el Centre d’Estudis de Temes Contemporanis de la Generalitat i la moderació anirà a càrrec del politòleg Marc Sanjaume.

La següent xerrada, prevista per al 29 de juny, serà sobre sostenibilitat i recuperació econòmica i es farà amb la col·laboració del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS). El títol és “Leaving business as usual aside: sustainability at the centre of COVID-19 economic recovery”.

Publicitat
Publicitat

Entre els temes a tractar als següents debats hi ha el rol dels ens locals en la promoció de nous models turístics, el futur dels esdeveniments culturals i esportius amb assistència massiva, i els nous models productius de determinades regions europees.

La finalitat d’aquests debats serà, sobretot, compartir coneixement i intercanviar bones pràctiques entre ens subestatals sobre les estratègies a seguir en un futur immediat. Laura Foraster, secretària general de Diplocat, explica que “Catalunya ha d’apostar, com ha fet sempre, per una redefinició del marc europeu que prioritzi  una governança multinivell i doni més veu i protagonisme al rol de les nacions sense estat, regions i ciutats”.

Els debats d’aquest cicle s’adrecen a un públic internacional i en concret a analistes de polítiques públiques i de salut, experts en comunicació política i institucional, especialistes en relacions internacionals, estudiants i doctorands, i periodistes. Els actes programats tindran una durada aproximada d’una hora. Un cop acabat el debat, aquest serà accessible  mitjançant el web de Diplocat.