image_pdfimage_print

Arran de la celebració del referèndum d’independència de l’octubre del 2017 i de la repressió de l’Estat espanyol el professor alemany, Dr. Axel Schönberger, professor de filologia romànica a la Universitat de Bremen, va engegar una campanya de solidaritat amb Catalunya a la plataforma activista change.org.

Es tracta d’una petició a diverses autoritats europees (Angela Merkel, Emmanuel Macron, Jean-Claude Juncker, David-Maria Sassoli, Wladimir Putin i altres) de “Solidaritat amb Catalunya-pel dret a l’autodeterminació pacífica!”. En aquesta petició es denuncia que “El segle XXI, no s’ha de permetre que l’exèrcit espanyol sigui posat en marxa contra el poble català que desitja aconseguir, d’una manera pacífica, la seva independència estatal”. També s’hi afirma que “El dret a l’autodeterminació lliure, pacífica i democràtica d’una nació està per damunt dels límits legals d’un estat”. Finalment també recorda la condició europea i europeista de Catalunya Catalunya pertany incondicionalment a Europa. La Unió Europea i tots els països europeus han d’expressar clarament que qualsevol ús de la força militar en el conflicte actual seria inacceptable”.

Es tracta d’una petició molt ben fonamentada i té el mèrit d’estar en 31 idiomes de tot el món. Així mateix conté més de 200 articles i contribucions en la seva versió alemanya amb multitud de comentaris a favor de l’autodeterminació i en solidaritat per Catalunya. La versió catalana, la segona més completa, té més de cent articles, diversos dels quals has estat publicats en aquest digital amb molt d’èxit i difusió per la seva rellevància.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

La fita dels 500.000 signants és especialment significativa ja que inclou signants de tot el món.

Però aquest és només el començament. 500.000 signants arreu del món, molts dels quals ja actuen com a multiplicadors amb la voluntat de guanyar a milions de persones arreu del món per fer front a les violacions massives dels drets humans a Espanya i per aixecar la veu en favor de la llibertat, la democràcia i l’estat de dret al territori de l’Estat espanyol. Amb aquesta iniciativa es vol aconseguir que el món aprengui fins a quin punt el poble català ha estat i està sent oprimit per Espanya. La voluntat de l’impulsor és que ningú no hauria de poder dir que no ho sabia. Tothom hauria de saber quina mena d’estat és l’Estat espanyol. En definitiva, un crit ben alt i fort, afirmant que el poble català té dret a exercir el dret humà a l’autodeterminació en pau i en llibertat i que Espanya no podrà impedir-ho a llarg termini.

5 COMENTARIS

 1. Voldria fer-li arribar al Dr. Axel Schönberger la nostre gratitud pel coneixement que la difusió feta representarà de la nostra situació contemporània vers l’estat espanyol. El seu treball arreu del món, 31 idiomes, és una tasca immensa.
  Ho faig en nom d’altres persones coneixedores també del seu esforç i signants de la campanya.
  Moltes gràcies.
  Josep Jallé i Alari
  President Associació pel Foment de la Cultura i de la Comunicació (AFoCC)
  Cardedeu – El Vallès Oriental – Catalunya.

 2. Som un poble molt antic. El nostre actual president de la Generalitat, és el 131 oficialment documentat des del segle XIII. Tenim lleis propies, llemgua, cultura…. El mostre pacifisme i el nostre esperit pactista ens ha portat a aquesta situació de opressio per part de la nacio castellana. Tenim dret a poder decidir democraticament el nostre futur.

Comments are closed.