image_pdfimage_print

La CUP ha exigit aquest dimarts a la resta de partits que es creï una comissió d’investigació que aprofundeixi en la gestió, tant pública com privada, de les residències de la gent gran. El propi Carles Riera ho ha demanat a la resta de formacions polítiques del Parlament a la darrera Junta de Portaveus, considerant que hi ha hagut una manca de resposta cap als més vulnerables.

Segons el comunicat difós pel partit de l’Esquerra Independentista, la greu situació amb què es troben les residències de persones grans, agreujada en part per la manca de proves massives PCR a usuaris i treballadors i Equips de Protecció Individuals (EPIs) mínims, ha evidenciat una incorrecta gestió per a poder contenir el brot de Covid19 a tot el sistema. La CUP afirma que tampoc ha existit una actuació preventiva ni un protocol clar per limitar que les persones grans tinguessin contacte amb el número més reduït possible de persones, evitant la rotació permanent de treballadores. I afegeix que moltes de les negligències dutes a terme han evidenciat l’existència d’un model de gestió que prima el benefici econòmic i la precarització dels treballadors a les cures de les persones grans. Davant d’aquesta situació, els anticapitalistes manifesten que és necessari determinar les responsabilitats en la vulneració del dret a la salut de les persones grans.

La CUP exigeix a la resta de grups parlamentaris que es posicionin urgentment sobre aquesta qüestió i considera adient sotmetre a votació la creació de la comissió al proper ple del 21 de maig.

Publicitat
Publicitat

Sobre les proves PCR

La CUP denuncia que gairebé vuit setmanes després que el govern de la Generalitat reconegués la crisi d’emergència sanitària, la població de Catalunya encara no disposa de PCR’s generalitzats. Els anticapitalistes han estat exigint des del primer dia la necessitat de possibilitar l’accés a tots els recursos disponibles per permetre proves massives PCR, ja que és una eina necessària mínima per garantir que el desconfinament de la població es fa de forma segura i evitar un nou rebrot.

En aquest sentit, la CUP porta temps qüestionant la manca d’impuls o activitat del Govern en relació als laboratoris públics i les proves PCR’s. Mentre que el Programa ”Orfeu” encara no ha donat cap resultat, laboratoris privats continuen fabricant PCR’s sota demanda comercial i sense coordinació amb els departaments corresponents.

Per últim, la candidatura insisteix amb què cal posar tots els laboratoris microbiològics sota gestió pública de forma efectiva per fer front a la crisi i coordinar la producció de proves massives per la població.