image_pdfimage_print

L’organització continua amb les seves xerrades al canal de YouTube de “L’Esquerda”. Creat per ells mateixos per difondre la formació en diferents perspectives com l’ecologisme, el suport mutu, la situació laboral de professions diverses, entre d’altres.

Arran ha preparat una xerrada per parlar amb joves sindicalistes. El 2 de maig, s’ha convocat una videotrucada per parlar amb membres de la secció sindical de CGT de Telepizza i amb la secció sindical de la COS dedicada a l’hostaleria. L’organització juvenil de l’Esquerra Independentista busca donar veu a les joves que treballen en aquests temps difícils, durant la crisi sanitària. També a les que ho han passat malament, les treballadores del sector de l’hostaleria. 

Arran ha aprofitat aquest cap de setmana, passat el dia de la classe treballadora, per a difondre el posicionament que tenen els sindicalistes, la perspectiva dels treballadors i treballadores que pitjor ho passen. Està clar que es busca profunditzar en la situació que viuen els col·lectius més invisibilitzats dins la nostra societat.

També Arran, així com l’Esquerra Independentista, han iniciat una campanya arran del primer de maig: “Aquesta crisi no la paguem! Els seus interessos/La nostra misèria”. L’EI (Esquerra Independentista) vol donar una resposta a “la crisi econòmica que vindrà” i organitzar una resposta de la classe treballadora contra les elits econòmiques. 

La segona xerrada d’aquest cap de setmana serà sobre la gestió comunal. Parlaran amb Joan Enciam, historiador de l’associació “Reconstruir el Comunal”. El títol de la xerrada és: “Recuperar la nostra història per afrontar el futur”.

Es busca formar respecte al sentiment de comunitat, però tenint en compte el fet de teixir xarxa, a partir de l’herència històrica de moviments com l’autònom. Com un enfortir un sentiment de pertinença ha ajudat a tirar endavant projectes comuns.

També es vol parlar dels processos col·lectius que, al llarg de la història, han fallat o han tingut èxit. Així es busca fonamentar un dels pilars fonamentals de l’organització: la participació col·lectiva. Busquen parlar també de fets històrics com el maig del 68, on estudiants es van rebel·lar contra el govern francès.