Ple Extraordinari de la CGT a Valls | CGT Catalunya
Ple Extraordinari de la CGT a Valls | CGT Catalunya
image_pdfimage_print

Aquest dilluns al matí la CGT de Catalunya ha presentat denúncia a Inspecció de Treball pels indicis de frau a la seguretat social que estimem en l’Expedient de Regulació d’Ocupació que ha realitzat la UGT de Catalunya contra una part dels seus treballadors i treballadores. Amb l’excusa de la pandèmia de COVID-19, la UGT vol derivar als fons públics els pagaments de les nòmines de part dels seus treballadors/es.

Aquest ERTO es produeix la mateixa setmana en la qual el Parlament de Catalunya aprova uns pressupostos per a CCOO, UGT i patronals de 6,1 milions d’euros per a facilitar la ‘concertació social’, molt per sobre dels 4,2 milions d’euros dels pressupostos del 2017, prorrogats pel 2018 i 2019. Sense que la UGT hagi indicat cap pèrdua d’ingressos per afiliació ni, evidentment, per alguna de les múltiples subvencions que rep. La CGT de Catalunya posa de manifest la contradicció que això suposa, ja que poques vegades hi ha hagut tanta activitat sindical com aquests dies.

El sindicat considera que la UGT no només facilita els ERTOs a les diverses empreses que volen treure rèdit d’aquesta pandèmia, sinó que ells mateixos volen guanyar encara més diners amb l’excusa que una part de la seva plantilla no està presencialment a la feina.

Des de la CGT de Catalunya reivindiquen haver aturat diversos ERTOs fraudulents entre altres als sectors d’ambulàncies, neteges i transport de passatgers. Expressen que tenen poques esperances que una Conselleria de Treball en mans d’un exalt càrrec d’UGT sigui imparcial davant dels fets que denunciem. I fan una crida a la classe treballadora catalana a l’organització sindical fora de les organitzacions que es comporten com empreses capitalistes i simples instruments d’empreses i governs.

Cos de la denuncia de la CGT de Catalunya per indicis de frau a la seguretat social de la UGT de Catalunya