image_pdfimage_print

Unió de Pagesos ha posat en marxa el projecte ‘Pagesia a casa’, que permet posar en contacte pagesia i consumidors, en el marc de la situació de confinament com a conseqüència de la covid-19 i per facilitar, tant a productors com a consumidors, la comercialització i la compra d’aliments de proximitat. A l’enllaç pagesiaacasa.cat els consumidors disposen d’uns 250 productors per fer les comandes, i tenen a disposició uns 90 productes d’alimentació, segons la temporada, dividits en els apartats de fruita (mandarines, taronges, peres, pomes), verdura (albergínies, bledes, carbasses, carxofes, espinacs…), carn (conill, pollastre, porc, vedella, xai…) i altres (aquesta última categoria inclou productes com llet i derivats làctics, mel, ous, fruita seca, embotits, cerveses artesanes i vi, entre altres).

pagesiaacasa.cat els consumidors poden contactar amb els productors seleccionant-los per comarques en l’apartat desplegable que els mostra la pantalla i, posteriorment, poden escollir el productor entre les fitxes dels inscrits en cada comarca, que quedaran visibles. La fitxa de cada productor inclou el seu nom i el de l’empresa, el municipi i els productes de què disposa per vendre, així com les possibilitats de pagament (efectiu, targeta…).

Els productors subministren als consumidors cistelles o caixes a domicili amb els productes sol·licitats; d’aquesta manera, la transacció comercial es fa exclusivament entre el consumidor i el productor. Molts dels productors compten amb una llarga experiència en la venda directa a distància.

Publicitat
Publicitat

El sindicat recorda que aquest servei comporta, obligatòriament, el compliment de les normes de seguretat alimentària corresponents, i també les comercials, davant dels consumidors.

D’altra banda, Unió de Pagesos afirma que segueix treballant per aconseguir que els ajuntaments catalans permetin restablir els mercats de fruita i hortalisses a l’aire lliure, tenint en compte que la normativa no només ho permet, sinó que exigeix que es preservin els canals d’abastiment alimentari. Ja que segons el comunicat de premsa d’Unió de Pagesos, moltes explotacions de la pagesia catalana donen sortida a la seva producció per mitjà d’aquests mercats d’aliments frescos.